AD-blacklist1

2011
szep.
11

Kiemelten kezelt aluljárók

felugyeloA Fővárosi Közterület-felügyelet koordinálásával a kiemelten kezelt aluljárókban összehangolt munkát végeznek a főváros közszolgáltató cégei. A 2010-ben megválasztott új városvezetés egyik fontos célkitűzése a főváros aluljáróinak kulturáltabbá, tisztábbá tétele.

 

Ugyancsak a Fővárosi Közterület-felügyelet koordinálásával szerveződött a Társadalmi Megbékélés Programja, amelynek révén a már 28 kiemelten kezelt aluljáróban jelentősen javult az ott közlekedők közérzete. A Program legfontosabb eredménye, hogy az aluljárókban mára már nem tartózkodnak életvitelszerűen hajléktalanok. Ennek a helyzetnek a fenntartása napi szintű ellenőrzést és utókezelést igényel. A Fővárosi Közterület-felügyelet együttműködik az FKF Zrt. Műtárgytakarító üzemével, amely a hét minden napján száraz és vizes eljárással, három műszakban takarítja az aluljárókat, azokban a kihelyezett szemeteseket napjában többször üríti.

 

A Takarító Üzemnél 110 fővel az aluljárók takarítására külön csoport jött létre, ebből  30 fő a köztisztasági takarító, akiket az új, a Kiemelt Aluljárók Állapotjavítási Programja elnevezésű kezdeményezésben szerződéssel foglalkoztatnak, és 37 fős kerete van annak a csoportnak, amelyben olyan alkalmi munkások dolgoznak, akiket naponta vesznek fel. A takarítók három műszakban, napi szinten 60.000 négyzetmétert takarítanak. Kilenc hónap alatt jó közelítéssel 1.500 négyzetméternyi grafitit távolítottak el az aluljárókból. A látható javulás nemcsak az emberi erősforrás megsokszorozásának és jól szervezett mozgatásának köszönhető, hanem annak is, hogy az eredmény érdekében az FKF Zrt. Köztisztasági Igazgatósága új, korszerű takarító gépeket is beszerzett.

 

Az aluljárók közforgalmi területein az FKF Zrt. Közútfenntartási Ágazati Igazgatósága az idén közel 300 műszaki hibát javított ki. Ezek között a tipikusak az burkolati hibák, a taposó rácsok és a vízelvezetés hibái, valamint jelentős volt az utas tájékoztató táblák hiánya. A karbantartási munkák közel 40 millió forintba kerültek.

(forrás:kozterulet-felugyelet.hu), (fotó:blog.xfree.hu)