AD-blacklist1

2011
okt.
10

A Pitt-film fegyvereit kapcsolták le?

TEK1A mellékelt képen a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársa egy lefoglalt géppisztolyból kiszedi a hatástalanításra használt csavart a TEK X. kerületi telepén. Csaknem száz éles fegyvert foglalt le a TEK.


A TEK munkatársai hajnalban csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le egy vecsési vámszabad területen. A katonai fegyverek Londonból érkeztek repülővel 2011. október 8-án a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az ismeretlen eredetű fegyverek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdett nyomozást, jelenleg a fegyverküldemény címzettjének kihallgatása folyik. Felveszik a kapcsolatot a birt rendőrséggel is.

 

A TEK főigazgatójának, Hajdu Jánosnak a tájékoztatása szerint az egyebek mellett katonai sorozatlövőket, gépfegyvereket, géppuskákat, kézi lőfegyvereket és távcsöves puskákat tartalmazó ládákat szállító repülőgép a kirakodás után azonnal elrepült. A fegyvereket vasárnap egy szállítócég eljuttatta egy vecsési vámszabad területre, ott a TEK munkatársai titkos adatgyűjtés eredményeként hétfő hajnalban lefoglalták.


A tábornok újságírói kérdésre sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy a fegyverek a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten készülő film kellékei lettek volna. Hajdu János hozzátette: két héttel az október 23-i ünnepségek előtt semmilyen éles fegyver behozatalát nem engedélyezte volna a filmforgatáshoz.


(MTI) (Fotó: MTI, Kallos Bea)