AD-blacklist1

2011
szep.
29

Kábellopás a Kertvárosban

kabelEzen a héten, hétfőről keddre virradó éjjel ismeretlen tettesek 200 méter telefon kábelt loptak el a Kertvárosban, a Hárslevelű utcai kábelcsatornából. Egy idős néni reggel észrevette, hogy az egyik csatornafedél félre van tolva, és kilóg egy láthatóan elvágott kábelvég.


A rendőrséget akarta értesíteni, de nem volt vonal, így személyesen engem keresett meg, hogy segítsek. A körzeti megbízottunkat Kiss Pál ftörm urat hívtam, aki habár szolgálaton kívül volt, készségesen segített intézkedni. Megvártam a kiérkező helyszínelőket, akik megerősítették, hogy bűncselekmény történt.
Tegnap, szerdán kerékpározni mentem a közeli nagyerdőbe, és hazafelé jövet észrevettem, hogy a Vadszőlő utca és a Magyarfalu utca sarkán, egy másik kábelcsatorna fedél ugyan úgy félre van tolva, mint a másik helyszínen. Kérdeztem a szomszédokat, láttak-e, hallottak-e valami szokatlant, egyáltalán van-e telefonvonaluk, de vonal volt, és nem láttak, nem hallottak semmit. Azért, biztos ami biztos, felhívtam újból a Kiss urat, nézze meg helyszínt. Később visszahívott, már a T-com szakembereivel volt a helyszínen, és elmondta, hogy ott is elvágták a kábeleket, de ellopni nem tudták. Valószínűleg megzavarták őket. A szerelők szerint szakszerűen lett elvágva a kábel, biztos jól informált a tolvaj, mert láthatóan tudja, melyik kábel mire való.
Ez is tanulság arra, hogy figyeljünk a környezetünkben szokatlan eseményekre, ne menjünk el szó nélkül mellettük. Bátran hívjuk a körzeti megbízottunkat, akár engem is értesíthetnek, hogy időben tudjunk intézkedni, megakadályozni további bűncselekményeket. (Kiss Pál ftörm. telefonszáma: 0670 3989 282; Agócs Zsolt telefonszáma: 0630 5799 803)

 

(forrás: kobanya-kertvaros.hu, Agócs Zsolt önkormányzati képviselő)