AD-blacklist1

2016
máj.
18

Valami van, de nem az igazi

terebesi ut1Néhány konténernyi szemét eltűnt már a Terebesi útról, de még mindig maradt ott bőven. A Hulladékvadász portál szerint lenne megoldás a terület normálissá tételére.

 

 

Nééány napja csak úgy ,,kutyafuttában" vettük észre, hogy mintha változott volna valami a Terebesi úton: a Fehér út felőli bejáratot elzárta egy sorompó (ami eddig szinte soha nem volt lehajtva), mögötte pedig felettébb tisztának tűnt az addig brutálisan szemetes terület.
A Hulladékvadász.hu megelőzött minket, kinyomozta, mi is történt. Változott is valami, meg nem is.


,,Februári terepszemlénk alkalmával adtunk hírt arról, hogy az Örs vezér terétől pár percre elhelyezkedő Terebesi utcát milyen elképesztő mértékben hordták tele szeméttel. A későbbiekben beszámoltunk az egész környék, a Terebesi erdő állapotáról is.
A helyszíni beszámolóinkkal több sajtóorgánum is foglalkozott, leginkább az index.hu. A hírportál közbenjárása után a fővárosi és a kerületi önkormányzat egyeztetett, hogy a teljes hulladékmentes állapot elérése érdekében több konténernyi szemetet visznek el az Örs vezér teréhez közeli kőbányai Terebesi erdőből.
A napokban kilátogatott a csapatunk... Észrevehető a javulás, de a környéken a szemét többsége még mindig ott van. Sőt a területen most is bárki el tudja helyezni illegálisan a hulladékát. Továbbá a romos épületekben hajléktalanok és a valószínűsíthetően a hulladék felhalmozásában részt vevő egyének élnek. Olcsó és hatékony módja lenne a területi állapotok felszámolására az ott élők életvitelszerű életének megszüntetése, illetve a terület bejárási tilalmának, útzárának bevezetése."