AD-blacklist1

2012
feb.
04

Halihó, végre, itt a hó!

Írta: Oszvald György

 

w 068leadAz elmúlt napokban nagy erővel tájékoztatták a lakosságot a hét végére várható mínuszokról és a várható havazásról. Budapestre 3-án, pénteken éjjel érkezett meg a hó, s Kőbányát 4-én délelőtt már 8-10 centiméteres hó borította. Szerkesztőségünk egy szombat délutáni „felderítő” sétára indult, s képriportban számol be a látottakról.

 

   tab1

   A délután is hulló, lábunk alatt ropogó hóban utunk a Liget térre vezetett. Megállapítottuk, hogy a csomópont útjai hókásásak, a csúszásmentesítést folyamatosan, több speciális felszereltségű gépjárművel végezték.

tab2

   Kíváncsiak voltunk a napokban átadott melegedőre is. A sátornak láthatóan nagy volt a forgalma. Az előző napon is érdeklődtünk, akkor a kora délutáni órákban azt tudtuk meg a Baptista szeretetszolgálat önkéntesétől, hogy addig mintegy negyven igénybevétel történt és az éjszaka is forgalmas volt. Ma, szombaton, az valószínűsíthető, hogy a melegedő sátor kihasználtsága nőni fog a havazás miatt.

w b_030

   A buszmegállóban több családot, kisebb és idősebb gyerekeket láttunk szánkóval felszerelkezve. Nyomukba eredtünk, s az Óhegy parknál szálltunk le a buszról. A domboldal Óhegy utcai lejtőjén óriási volt a forgalom. Szinte feketére szánkózták már a terepet a tél örömeit élvező felnőttek, gyerekek. A bátrabbak a porhóból hóembert építettek, s reménykedtek, hogy másnapig megmarad.

tab3

   Örömmel állapítottuk meg, hogy mind az intézmények, mind a lakók komolyan vették az önkormányzat felhívását, miszerint takarítsák el az épületek előtt a havat a járdákról, biztosítsák azok csúszásmentességét.

   Délutáni körképünk anyaggyűjtésének a sötétedés vetett véget.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik - ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY