AD-blacklist1

2014
nov.
26

Erdőt ültettek az Erdőmentők

Írta: Szerk.

ultet1122-leadAz Erdőmentők mintegy ezer fát ültettek el a Kőbánya-Kertváros melletti erdő területén a november 23-ai hétvégén. A munka technikai kivitelezésében és számtalan hasznos tudnivalóval a Pilisi Parkerdő Zrt. egy erdésze is segítette a munkájukat.

 

 

Az egészen pontosan 1005 db nyárfa csemetét az Erdőmentők Budapesti Csoport tagjai kézi ültetéssel helyezték végleges helyükre, ahol a következő 30-40 évben cseperednek majd termetes méretű erdővé.

 

ultet1122a   A nap végére az önkéntesek lelkesedése olyannyira töretlen volt, hogy elkeseredéssel konstatálták a csemeték elfogyását, és alig várják, hogy ismét tehessenek az Erdők boldogságáért.

Az Erdőmentők Alapítvány egy közérdekű feladatokat megvalósító, non-profit, civil szervezet, melynek elsődleges célja az erdei élő környezet helyreállítása, és az arról való hosszú távú gondoskodás. A szervezet mintegy 420 önkéntessel dolgozik, országosan 7 regionális központba szerveződve. Soraikat csupa elszánt és végletekig lelkes ember alkotja, akiknek közös a vágya: az Erdők szebbé és természetesebbé tétele.

 

   Honlapunkon nem is oly' régen írtunk egy akciójukról, ugyancsak a Kertváros melletti erdőben.

 

forrás: Kiss Melinda/Erdőmentők