AD-blacklist1

2014
jan.
16

A szépség belülről fakad

Írta: Oszvald György

logo-leadA Miss Colours International különleges szépségverseny. Ebben a mezőnyben kerekesszékes hölgyek versengenek a legszebbnek járó koronáért. Az esemény sajtótájékoztatóját Magony Szilvia sajtófőnök vezényletével január 14-én tartották a Városligeti Műjégpálya exkluzív kávézójában.

 

 

 

Rendkívül élénk médiaérdeklődés mellett zajlott le az idei verseny sajtótájékoztatója. Szerkesztőségünk figyelmét a Bajcsy-Zsilinszky Kórház stroke-klubjában már több alkalommal is szerepelt Gördülőszékes Tánccsoport keltette fel. Arra bőven van példa Kőbányán is, hogy a bármilyen ok miatt is kerekesszékbe kényszerült emberek állandó résztvevői a kerület kulturális, közéleti eseményeinek. A kiváló vívó, többszörös paralimpiai bajnok Szekeres Pál szavai mindenki számára példaértékűek: „A fogyatékos emberek is teljes életet élni, dolgozni és sportolni szeretnének. Megállják a helyüket a nyílt munkaerőpiacon és a sportban is, kitartásból és akaraterőből is példát mutatnak”

 

  miss-kreks 105Ebből az akaraterőből fakadt a szépségverseny ötlete is. 2012-ben útjára indult egy küldetés. Egy küldetés, amelynek legfőbb célja, vagy mondjuk inkább üzenete az volt, hogy megmutassa: a kerekesszékben ülő hölgyek számára is ugyanolyan fontos a szépség, és a nőiesség, mint ép társaiknak. A rendkívül egyedülálló kezdeményezés ötletgazdája Kazány Tibor (képünk), aki saját tapasztalatból tudja, hogy a mozgássérült emberek nehezebben tudnak érvényesülni, és kevesebb az önbizalmuk is. – Ezzel az eseménnyel minden gátat át akarunk törni – mondta az első verseny előtt. A sajtótájékoztatón pedig így fogalmazott a verseny főszervezője: – 2012-ben nagyot léptünk a szépségversennyel, most pedig két rendezvény sikere után bátrabbak lettünk, tágra nyitjuk a kapukat, s a határon túlról is várjuk a jelentkezőket. Mi, kerekesszékesek, bármilyen országban is élünk, azonos célokat akarunk megvalósítani: teljes életet kívánunk élni. Az idén azonban a személyes ambíciók mellett igyekszünk felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a tanulásra is.

 

A sajtótájékoztató résztvevői (Kazány Tibor – Colours Rehab Kft ügyvezető igazgató, a Miss Colours International 2014 főszervezője, Pete Tamás - Arttree Production Kft. ügyvezető igazgató, Halász Éva öltözéktervező, a Miss Colours International 2014 döntős kollekciójának megtervezője, Kovács Tamás, az Érthetően az Egészségért Alapítvány képviselője, dr. Fülöp László az OEP képviseletében, Pál Kata - Rotary Club Budapest-Center képviseletében) – cégük tevékenységét figyelembe véve – támogatják az idén már nemzetközi színtérre is kilépő eseményt.

 

miss-kreks 082

balról: Halász Éva, Vasas Vanda, Pál Kata, Kazány Tibor főszervező, Kovács Tamás, dr. Fülöp László, Pete Tamás 

 

   Pete Tamás meglepetéssel is készült a sajtótájékoztatóra. Cége a verseny környezetterhelési hatásait közömbösíti, s erről az ellentételezésről egy nemzetközi hitelesítéssel ellátott bizonyítványa is van. Ezt adta át a verseny főszervezőjének, Kazány Tamásnak.

 

miss-kreks 216   Vasas Vanda (képünk), a Miss Colours Hungary 2013 győztesének a tavalyi szépségverseny „mérföldkő” volt. – A balesetem után ez volt az a pont, amikor megbizonyosodhattam arról, hogy kerekesszékben ülve is teljes értékű nő lehetek. Megváltozott az életem, hiszen egy pillanat alatt kamerák elé kerültem. Fontosnak éreztem magam. Nagyon szeretném, ha sokan jelentkeznének erre a versenyre, ha meg tudnánk találni azt a hölgyet, aki ezt a munkát, szemléletet tovább tuja majd vinni. Nem mellékes, hogy mindezt olyan élmények hatására lesz képes csinálni, amiket csak ezen a versenyen szerezhet meg.

 

   A verseny döntője a Larus Étteremben lesz 2014. március 22-én. A versenyre a sajtótájékoztatót követően már lehet nevezni a határidő február 15-e. A nyolc döntős lányt február 22-én választják ki, akik március 18-22-e között egy felkészítőn vesznek részt.

 

   A versenyről részletes információk és a jelentkezés feltételei ITT olvashatók.

 

A sajtótájékoztatón készült fotók ITT tekinthetők meg.

A 2014-es szépségversenyhez egy rövid bemutat videó is készült:

 

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY