AD-blacklist1

2013
nov.
13

Akadálymentes út a kultúrához

Írta: Oszvald György

viragos 002leadAkadálymentessé vált a Kőrösi Csoma Kulturális Központ megközelítése a parkoló felől is. A lépcsősor mellett korláttal ellátott, enyhe lejtésszögű feljárót alakítottak ki.

 

 

 

Tegnap délután az utolsó simításokat végezték a Kőrösi bejáratához vezető feljáró mellett. Aszfaltozták a rampa melletti járdarészeket, s bár még a réseket kitöltő homokos sóder fedte a feljáró burkolatát, s csíkos szalag jelezte, még egy kis munka hátra van, lényegében elkészült a mozgáskorlátozottak, viragos 001babakocsival érkező kismamák vagy éppen az idős, lépcsőket nehezen vevő embereknek épített feljáró. Ezzel a kulturális központ mindkét oldalról – a Halom utca felől és a Kőrösi Csoma úttal párhuzamos parkolóból is  – akadálymentesen közelíthető meg.

 

    Győrffy László igazgatóhelyettes kérdésünkre azt válaszolta, hogy ez a beruházás egy hosszabb folyamat eredménye. – Az esélyegyenlőségi program keretében az önkormányzat már korábban eldöntötte a parkoló felőli részen a feljáró megépítését, forrást is biztosított hozzá, s a tervezési, engedélyezési eljárások után gyorsan meg is építették azt – tájékoztatta szerkesztőségünket.

 

viragos 005

 

viragos 008

fotó 10kerkult.hu/OGY