AD-blacklist1

2021
okt.
01

Gardróbszekrény rendszerezés: Hogyan csináld?

Írta: szerk

gar2 leadAhhoz, hogy szekrényünket igazán hatékonyan használhassuk, elengedhetetlen a rendszerezés. Tudod, hogyan kell megfelelően tárolni a ruháidat, hogy mindig minden kéznél legyen, ugyanakkor ne érezd úgy, hogy nincs mit felvenned?

 

 

 

 

Kezdd a szelektálással

 

   Mielőtt nekilátnál a tényleges rendszerezésnek, először alaposan válogasd át a ruhatáradat. És ez azt jelenti, hogy igazán alaposan. Vedd ki az összes ruhát a szekrényedből, még a legszélső polcokról és fiókokból is. Lehet, hogy a ruhakupacok mögött valahol olyan divatdarabokat találsz, amelyekről már rég megfeledkeztél. Aztán egyenként vizsgálj meg minden darabot. Ha az elmúlt egy évben nem viselted valamelyiket, valószínűleg már nem lesz rá szükséged. Az összes holmik, amikbe le kell fogynomˮ vagy váratlan eseményekreˮ halom egyszerűen megszűnik létezni.

 

gar1

 

Hová kerülnek a kiselejtezett darabok?

 

Természetesen nem kell csak úgy kidobni a holmikat. Találj új felhasználási módot! 

 

   ● Add el őket. Számos online platform létezik, ahol felkínálhatod a holmidat.

   ● Adományozd őket. Család, barátok, ismerősök. Lehet, hogy tetszeni fog nekik egy darab, és egy kicsit jobban illik hozzájuk, mint hozzád!

   ● Használd ki a ruhákat jótékonysági szervezeteknek adományozó textilkonténereket.

   ● Vidd el a ruháidat egy használtruha üzletbe, vagy szervezz egy kis bazárt a munkahelyeden, ahová mindenki hozhat valamit.

 

gar2

 

Takarítsd ki a szekrényt

 

   gar3Ne feledd, hogy a tisztítás nem ugyanaz, mint a válogatás. Ha már kipakoltad a szekrényedet, használd ki, és törölgesd át alaposan. Így a ruhák nagyobb biztonságban lesznek, és nem fog felgyülemleni a szekrénybe került por. 

 

   Legyen rendszer a szekrényedben. Amellett, hogy már tudod, mely darabokat fogod használni, és melyeket nem, át kell gondolnod, hogy mi alapján fogod a ruhatáradban lévő ruhákat szortírozni. Rendezheted őket alkalom, szín vagy ruhatípus szerint. Ez megkönnyíti majd az öltözködést is.

 

 

gar4Bánj takarékosan a hellyel

 

   Annak érdekében, hogy több hely legyen a szekrényben, jól gondold át, mit, hova teszel.

 

   Mindig maradjon a szekrényedben az, ami éppen aktuális. A szezonális darabok foglalják a legtöbb helyet, de egy időre máshová is elhelyezheted őket - pontosan erre használhatod az ágy alatti tárolókatkamrákat vagy a kanapé alatti ágyneműtartót.

 

   Ha pedig igazán hatékony akarsz lenni, tedd a terjedelmes holmikat vákuumzsákokba, amelyekből aztán kiporszívózod a levegőt. Az így nyert tér felbecsülhetetlen értékű.

 

 

Gondolj a rendszerezőkre

 

   gar5Különböző rendszerezőket is használhatsz a még nagyobb áttekinthetőség érdekében. Így nem lesznek kupacokban a holmik.

 

   Mire érdemes használni őket?

 

   ● alsóneműre

 

   ● nyakkendőkre

 

   ● táskákra 

 

   ● övekre

 

   ● ékszerekre és kiegészítőkre

 

   ● sálakra és kendőkre