AD-blacklist1

2020
máj.
13

Milyen színű parókát és hogyan válasszunk?

Írta: szerk

paroka hajA parókaválasztás a döntés meghozatalával kezdődik. A nők sok okból döntenek a parókaviselés mellett. Vannak, akik egészségügyi okok, mások a drasztikus hajhullás miatt határozzák el, hogy parókát vásárolnak, megint mások csak divatból szeretnének parókát viselni.

 

 

   Akármi miatt is határozunk úgy, hogy parókát veszünk, nem olyan könnyű a választás, merthogy nagyon sokféle paróka közül válogathatunk, nagyon sokféle színt kínál minden paróka shop.

 

   Amikor parókát veszünk, választhatunk ugyanolyan színűt is, mint amilyen az eredeti hajszínünk, de teljesen eltérő szín mellett is dönthetünk. Azonban azt figyelembe kell vennünk, hogy nem minden szín áll jól minden embernek, hiszen a bőrünk tónusa és a szemünk színe is meghatározza, hogy mely szín passzol hozzánk igazán és mely színek kevésbé előnyösek. A cikkben ötleteket adunk a megfelelő színű paróka kiválasztásához.

 

A bőr tónusához is választunk hajszínt

 

   A nőknek, ahogy idősödnek, úgy egyre több ránccal és finom vonallal kell számolniuk. A hajszín megváltoztatásakor, ez esetben a paróka kiválasztásakor a legjobb, ha a bőr színéhez igazítjuk a paróka színét. Azaz a bőr tónusához leginkább passzoló hajszínt válasszuk, mert a világosabb hajszín fiatalít, üdévé varázsolja az arcot, míg a sötétebb hajszín sokkal jobban kiemeli a ráncokat, a szarkalábakat és a finomabb vonalakat.

 

Az évszak is meghatározó lehet

 

   A paróka színének kiválasztásakor az évszak is meghatározó lehet. Tavasszal és nyáron a meleg színek érvényesülnek jobban, mint például az arany, a narancs, vagy a homokszín. Ősszel pedig a hűvösebb színeket kedvelik leginkább a nők. Ilyen a mélybarna, a fekete, a padlizsán, vagy a sötétebb vörös. Télen, a legtöbben, a melegebb színeket részesítik előnyben, mint a bronzos és az arany és ezek árnyalatai. Ezeket a színárnyalatokat a SOJO webshopban is megtalálod, keresgess kedvedre, míg rábukkansz a hozzád legközelebb álló színre.

 

Két színnel mélyebb és két színnel világosabb hajszín

 

   Nem véletlenül kaptuk az adott hajszínünket a születésünkkor. Elméletileg mindenkinek az a hajszín áll a legjobban, az a hajszín áll hozzá a legközelebb, amilyen az eredeti hajszíne. Ennek ellenére, a hozzáértők és a fodrászok is azt szokták tanácsolni, hogy csak két színnel mélyebbet vagy világosabbat válasszunk, amikor hajat festetünk, mert egyébként nagyon eltérő lesz az eredmény, de ezt a hatást mondhatnánk akár drámainak, megdöbbentőnek is.

 

A szemszín és a paróka színe

 

   A szemszín is meghatározó lehet, amikor parókát választunk. A barna, a fekete és a szőke hajszínek természetes árnyalatai minden olyan embernek jól állnak, akiknek a szeme színe kék, szürke, mogyoróbarna, vagy sötétbarna. Ellenben, ha a szemszín zöld, világoskék, vagy aranybarna, akkor már sokkal inkább lehet válogatni a színek közül, avagy sokkal több lehetőségünk van, hiszen választhatjuk a barna majdnem minden árnyalatát, kiváltképp az aranybarnát, vagy a gesztenyeszínt, de a vörös hajszín is jól áll az ilyen szemszínekhez.