AD-blacklist1

2020
már.
09

Autót szeretnél bérelni külföldre? Íme a tudnivalók

Írta: szerk

recentcar 2 leadA pihenés az egyik legjobb módja a feszültség levezetésének a dolgos hétköznapok után. Ha az utazást választjuk kikapcsolódás gyanánt, akkor érdemes megfontolni az autóbérlést külföldre ahelyett, hogy a saját autónkkal indulnánk útnak. Számos előnnyel jár, ha egy bérelt autó mellett döntünk. Hogy mik ezek az előnyök? Erről szól cikkem.

 

 

Több élmény

 

   A vezetés során lehet igazán átélni az úticél felé vezető utat. Mivel a sofőr kezében van a „kormány”, így ő tudja eldönti, hogy mikor kezdi és fejezni be az utazást. Annyiszor állhat meg szünetet tartani vagy képet csinálni a látványos tájakról, ahányszor akar. Ha bérelt autóval indulunk útnak külföldre, akkor nem a sajátunk fogja gyűjteni a kilométereket. Ez a hosszabb utak során különösen fontos szempont.


Nagyobb biztonság és teljesítmény

 

   A bérelt autók általában sokkal jobb állapotban vannak, mint a sajátunk. Kevesebb kilométert futottak és gyakrabban esnek át műszaki ellenőrzésen, így biztonságos és örömteli vezetési élményt nyújtanak.

 

24 órás segítségnyújtás meghibásodás esetén

 

   Bár meghibásodás ritkán fordul elő, bármi megtörténhet egy utazás során. Váratlan szituációkban számíthatunk a 24 órás segítségnyújtásra az autókölcsönző cégtől, akár defektes kerékről, vontatásról vagy sürgős üzemanyag-kiszállítás van szó.

 

Ki lehet választani az autót

 

   recentcar 3Ki tudjuk választani a legmegfelelőbb autótípust, attól függően, hogy milyen jellegű külföldi utazásra indulunk. Az autóbérlő cégek széleskörű választékkal rendelkeznek a különböző gépjárműtípusokból.

   Bármit választhatunk, legyen szó egy 4x4-es vagy egy luxus járműről. A bérelt autó kiválasztása arra is lehetőséget ad, hogy kipróbáljuk egy olyan típust, aminek a megvételén gondolkozunk. Így személyes tapasztalatot lehet szerezni arról, hogy milyen a teljesítménye és mennyire kényelmes a kiszemelt autó.


Utazási költségek

 

   Ha a családi utazásnál fontos szempont a költség, akkor előnyösebb autóbérlést választani repülőjegy helyett és így spórolni a pénzzel. Érdemes utánanézni az autóbérléssel kapcsolatos szolgáltatásoknak, amelyek ideális és kényelmes választást jelentenek távoli úticélok eléréséhez.       Ha megbízható cégtől bérlünk autót, akkor sokat sportolhatunk az üzemanyag-fogyasztáson. Azok az autóbérlő cégek a legoptimálisabbak anyagilag, amelyek nem számolnak fel üzemanyag-újratöltési pótdíjat.

 

Kényelem a nemzetközi utazások során

 

   Ha valaki először utazik egy idegen országba, akkor az autóbérlés olcsó és egyszerű megoldást jelenthet. Néhány cég olyan extra szolgáltatásokat is kínál, mint a mobiltelefon vagy GPS navigációs rendszer, amelyek sokat segítenek a tájékozódásban egy ismeretlen helyen.
   Érdemes részletesen átnézni a különböző, közelben elérhető autóbérlő cégek szolgáltatásait. A legfontosabb, hogy megbízható cégtől béreljünk autót, amelynél egyszerű a kocsi átvétele és visszavétele. Ezenkívül tisztában kell lenni az adott ország közlekedési szabályaival és rendelkezni kell nemzetközileg érvényes gépjármű vezetői engedéllyel. Ha valaki gyakran utazik külföldre, akkor érdemes olyan autóbérlő céget keresni, amelyiknek van hűségkedvezménye, így a szolgáltatások alacsonyabb áron érhetőek el.

 

recentcar 1a

 

Egyszerű foglalás és fizetés

 

   Az autóbérlés borzasztóan egyszerű manapság, mert otthonról, online el lehet intézni a foglalást és bankkártyás fizetést.
   Ha bérelt autóval indulunk útnak, az sokkal több jó élményt tartogathat, mint az előtte gondoltuk volna.

 

Jó utazást kívánok!