AD-blacklist1

2020
jan.
27

A koronavírus miatt elmarad a kőbányai Kínai Tavaszünnep fesztivál

Írta: szerk

china leadA Chinatown Budapest Facebook-oldalán jelentette be a hírt, hozzátéve, hogy a koronavírus miatt Kínában az összes nagyvárosban törölték a holdújévi fesztiválokat, és a helyi kínai közösségek sok európai városban is ugyanígy döntöttek.

 

 

Tisztelt Érdeklődők!

 

   Tekintettel a Kínában jelen lévő járványügyi helyzetre, az összes kínai holdújévi fesztiválra szervezett ünnepséget törölték. Sok európai városban a helyi kínai közösségek ugyanígy döntöttek. Így a 2020 február 1-jén és 2-án, a Monori Center - Budapesti kínai negyed helyszínen szervezett, A 2020-as Negyedik Magyar Kínai Tavaszünnep Kulturális Fesztivált is elhalasztjuk, más időpontban rendezzük meg.

   Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!”

 

   A kommentekre reagálva írták a szervezők:

 

   Sok üdvözletet és kedves üzenetet, kommentet kaptunk az érdeklődőktől miután bejelentettük, hogy a Fesztivál törölve lett. Sok szempont figyelembevételével, hosszas gondolkodás után, a közegészséget helyezve első helyre hoztuk meg ezt a döntést. Sokat jelent nekünk a kedves megértésetek. Köszönjük!

   Bár a járvány sokakat megijeszt, de a kínai emberek – bárhol éljenek is világon – felelősségteljesen viselkednek ebben a helyzetben és szorosan követik a WHO irányelveit.

   Ugyanakkor igyekszünk egy optimista hangulatot fenntartani és nem szeretnénk teljesen elrontani az ünnepi alkalmat. Tegnap két „oroszlán” jött a Monori Centerbe, együtt táncoltak az üzletek, éttermek bejárata előtt. Ez a szokás a holdújév első napjaiban jó szerencsét és gazdagságot hoz.

 

oroszlan

 

   A Fesztivál elhalasztásától függetlenül a rajzverseny zavartalanul folyik tovább. Minden benyújtott rajzot ajándékkal jutalmazunk.

 

china rajzRajzolj Kínáról és nyerj egy ajándékot!

 

   A 14 év alatti diákokat kérjük, hogy készítsenek egy rajzot, ami a Kínával kapcsolatos benyomásaikat ábrázolja. Minden beküldött Kína témájú rajzot egy ajándékkal és oklevéllel jutalmazunk. Ha a rajzodat kiválasztják a szakértői bírálók, akkor nagyobb díjra számíthatsz. 

   Az első, második és harmadik helyezettek a Kínai Tavaszünnep Kulturális és Gasztro Fesztiválon lesznek kihirdetve, a díjakat is ekkor adják majd át.

   A díjazott munkák mind ki lesznek állítva a Fesztiválon. 

 

   Kérjük, hogy a Kína témájú rajzaitokat az irodánkba, erre a címre küldjétek el:

1107 Budapest, Mázsa utca 13. 505-ös szoba.

 

Beérkezés határideje:

január 30. csütörtök.

 

   Ha még reménykedsz a részvételben, akkor örömmel fogadjuk a munkádat. Az összes jutalmazott rajz felkerül a Chinatown facebook oldalára online kiállításként február 3-n.

 

forrás: Chinatown facebook oldala