AD-blacklist1

2020
jan.
24

Parkolásvizsgálat – lakossági tájékoztató

Írta: szerk-OGY

Kelen utca Sutode 25A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megbízásából a Közlekedés Kft. díjköteles várakozási övezet kialakításának döntéselőkészítő tanulmánytervét készíti a Budapest X. kerület Kőér u. – Gergely u. – Sibrik Miklós út – Gyömrői út – Újhegyi út – Robert Bosch u. – Vaspálya u. - Noszlopy u. – Gyömrői út által határolt területre.

 

   A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere, hogy a felvételt végzők a felvétel során a parkoló járművek rendszámának első két betűjét, valamint első két számjegyét (nem a teljes rendszámot!) rögzítik az előre elkészített számlálólapon. Ezt követően minden egyes órában körbejárva a területen, megismétlik a műveletet az előző óra során újonnan beállt járművekkel, egyidejűleg rögzítve valamennyi, már regisztrált gépkocsi jelenlétét. A felvétel végére így egy olyan táblázat jön létre, amelyből kiolvasható minden, a felvétel időtartamán belüli órában, hogy az előző óra során hány darab gépkocsi érkezett a területre.

  

xker map2

  A parkolásvizsgálat területe

 

   A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre. A felvétel során csak a dátum, a számlálás helye, a parkolás kezdete és vége (órás pontossággal) kerül rögzítésre. Az így kapott adatokat csak a tanulmány elkészítése során használjuk, más, illetéktelen személyeknek vagy szervezeteknek nem kerülnek továbbításra.

   A parkolásvizsgálat 2020. január 2-a és február 6-a között zajlik, összesen két napig, 6 órától 20 óráig.

 

*

 

   Délelőtt 10 órakor a 10.kerület.ittlakunk.hu oldalon volt olvasható a Kőbányai Önkormányzat lakossági tájékoztatója, majd egy rövid keresgélés után megtaláltuk az eredeti szöveget is az önkormányzati honlapon, nem sokkal később a facebookon is rábukkantunk a megosztott hírre.

   Mind az ttlakunk.hu, mind a facebook oldal bőségesen tartalmazott kommenteket – ilyet, is olyat is. Többen lehúzásnak tartják, felvetődött a Bosch és a Richter gyógyszergyár dolgozóinak parkolási lehetősége, többnyire negatív értelemben, azaz napközben rontják a terület utcáin az ott lakók parkolási esélyeit.

   Többen is szóba hozták, hogy nemcsak a cégek dolgozói, de kornyék autószerelői is előszeretettel használják az Auchan vagy éppen a Penny Market parkolóját. Egy biztos, a mintegy 60-70 komment azt jelzi, a téma meglehetősen érzékeny.

 

   Kíváncsian várjuk a vizsgálat következtetéseit.

(címképünk illusztráció)