AD-blacklist1

2020
jan.
14

A nappali, mint életterünk fontos része

Írta: szerk

szonyeg leadA nappali, a lakásunk lelke. Itt tölti el a család a legtöbb időt, a vendégeket is a nappaliba invitáljuk, amikor megérkeznek. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy ennek a helynek barátságos légköre legyen és az atmoszférája és melegséget sugározzon.

 

 

A nappali még akkor is visszaadja kicsit a személyiségünket, ha egyébként nem vagyunk lakberendezők és túl sokat nem konyítunk a berendezési tárgyakhoz.
Amikor hazaérünk a munkából, jólesik kicsit elnyújtózni a kanapén. Ebben a helyiségben feltöltődhetünk és energiát gyűjthetünk a munka utáni, otthoni teendőkre, majd este ismét itt folytathatjuk a pihenésünket.

   A nappaliban szoktunk tévézni, olvasni, így jó, ha van egy kényelmes kanapénk, de a szőnyegre is kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen a megfelelően kiválasztott szőnyeg rendkívül sokat dob a nappali hangulatán és a kényelmet is biztosítani tudja.
A shaggy szőnyegek nagyon alkalmasak arra, hogy melegséget és kényelmet kölcsönözzenek a nappalinak. A shaggy bozontost és puhát is jelent. Már a neve is azt közvetíti, ha ilyen szőnyeget terítünk le a nappali padlójára, akkor nem csak a kedvünk lesz jobb, de a komfortérzetünk is.

 

A nappali éke, a shaggy szőnyeg

 

   A shaggy szőnyegek különféle anyagból, és változatos színekben kaphatók. Vannak egyszínűek, színesek, sötétek, világosak és különféle mintázatúak is. Éppen ezért bármilyen is a nappalink stílusa, könnyedén tudunk szőnyeget választani. Akármilyen – selyem, nagyon puha, fényes szálú, hosszú szálú, luxus – shaggy szőnyeget is választunk, jól döntünk, hiszen teljesen más lesz a hangulata a nappalinak, mint korábban.

   shaggy szonyeg

  Shaggy szőnyeg a nappaliban

 

   A shaggy szőnyeg nem csak meleg, hanem végtelenül puha is. Kellemes borzongás futhat rajtunk végig, ha mezítláb végig sétálunk azon. A shaggy szőnyeg eleganciát kölcsönöz bármely nappalinak, még akkor is, ha nem modern stílusú a lakásunk.
 

A shaggy szőnyeg kiválasztása a nappaliba



   A szőnyeg kiválasztásakor sok mindent figyelembe kell venni. A szőnyegek különféle méretben és színben kaphatók, így először is arról kell döntenünk, hogy milyen színt válasszunk. Számba kell vennünk a bútoraink színét, de még a falak és a függönyök színe is fontos lehet a szőnyeg színének kiválasztásakor.

   A méret azért is lényeges, mert a szőnyeg akárhová kerülhet. Lehet, hogy nagy részét eltakarja a kanapé, ilyenkor lehet, hogy a mintázat lényegtelenné válik. De az is lehet, hogy a talpunkat szeretnénk melegíteni, amikor egy kényelmes fotelban olvasgatunk. Ilyenkor arra kell törekedni, hogy vastag legyen a szőnyeg. Amennyiben a lakás fényét szeretnénk emelni, akkor előfordulhat, hogy számunkra a luxus, vagy a selyem szőnyeg lesz a megfelelő választás.

   A nappalit és a konyhát sok esetben nem választja el fal. A konyhába is választhatunk shaggy szőnyeget, de akkor össze kell hangolni a szőnyegek színét és azok stílusát.

   A szőnyegnek színben is harmonizálnia kell a bútorokkal. Amennyiben a bútorok sötétebb színben pompáznak, úgy a világosabb szőnyeg kissé megbonthatja a nappali komorságát és vidámabbá is varázsolja azt. Ha a bútorok natúrabb, pasztell színűek, akkor egy sötétebb shaggy szőnyeg lehet az ideális választás.