AD-blacklist1

2019
nov.
29

Top 5 ok az ajándékozásra

Írta: szerk

love loveAjándékozni nem könnyű, azonban egyes ünnepek még inkább megnehezíthetik a dolgunkat. Sokan fel is adják, mert az ajándékozás nem csak időt és pénzt igényel, de kitartást is. Mutatjuk, hogy miért olyan felemelő érzés ajándékozni.

 

 

 


Ha egy lányismerősünk megy férjhez, könnyedén tudunk választani a lánybúcsú ajándékok közül, de talán a vicces ajándékok és a játékok között is könnyedén eligazodunk, de lehet, ha valami egyedit, valami személyre szabottat keresünk, akkor sokkal több időt töprengünk az adott személy ajándékán.


1.

Kisgyermekkorban megtanuljuk, hogyha valamilyen feladatot jól végzünk el, akkor jutalmazást kapunk. Felnőttek esetében is nagy szerepe van az ilyen fajta jutalmazásnak, vagy ajándékozásnak, hiszen ezzel azt érezteti velünk az ajándékozó személy, hogy szeret bennünket és ez kinek ne okozna örömet? Az sem utolsó szempont, hogy ajándékozás során bennünk is endorfin, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel, vagyis bizonyított tény, hogy ajándékozni mindenképpen jó érzés.

 

2.

Az ajándékozás megnyitja szívünk kapuit. Kutatások igazolják, hogy az ajándékozással együtt járó pozitív érzések és a nagylelkűség egy oxitocin nevű hormont szabadít fel a szervezetünkben, amely elősegíti, hogy csordultig teljen a szívünk szeretettel. Talán ezért is nevezik a karácsonyt a szeretet ünnepének, mivel a szeretteinkkel együtt töltött idő és az ajándékozás valóban képes a szeretet megteremtésére.


3.

Az ajándékozás kellemes izgalommal tölthet el bennünket. De nem csak az ajándékozás, hanem az ajándékok kiválasztása is. Olyan jó érzés, amikor számba vesszük, hogy mivel is kedveskedhetnénk egyik-másik családtagunknak, vagy a legkedvesebb barátunknak. Jó érzés belépni egy üzletbe, végig nézni a boltok kínálatát és elgondolni, hogy milyen ajándéknak is örülne a szívünkhöz oly közel álló személy? Igaz, hogy manapság mindenki rohan és időből van a legkevesebb, de azért szerencsés a 21. század embere, hiszen manapság rengeteg helyen, rengeteg ajándék közül válogathatunk, amely helyeken külön kategóriák segítik a tájékozódást és a vásárlást.


4.

Az ajándékozás megerősíti az emberek közötti szeretetköteléket. Természetesen, nem csak akkor szeretjük a hozzánk közel állókat, ha ajándékot kapunk tőlük, de az tény, hogy a rendszeres ajándékozás egy jobb világot teremthetne az emberiség számára, hiszen milyen jó érzés, amikor adunk és kapunk is? Ezzel az emberek közötti bizalom is megerősödne és sok ember talán bátrabban is viselkedne embertársaival szemben, ha többször megtapasztalná azoknak a bizonyos hormonoknak a testre és lélekre ható pozitív hatását.

 

5.

Az ajándék, szavak nélkül is beszél helyettünk. Vannak olyan helyzetek, amikor a szavak nem tudják, vagy nem megfelelően képesek kifejezni az érzelmeinket. Ilyenkor remek segítség lehet egy jól megválasztott ajándék. Hiszen az ajándék is a kommunikáció egyik formája. A szeretetünket, a szívünkben lévő érzelmeket fejezzük ki vele.