AD-blacklist1

2018
nov.
16

Nívódíjas az ügyfélszolgálati központ

Írta: szerk-OGY

Tutta SztL terzene 002Az építészeti nívódíj kiírói a Fuga Budapesti Építészeti Központban tartották meg az ünnepélyes díjátadót november 16-án. Egy nívódíj Kőbányára is jutott.

 

 

 

 

A Graphisoft Park fogadóépülete és a kőbányai ügyfélszolgálati központ Állomás utcai épülete kapta idén a Budapest Építészeti Nívódíjat.

 

   krausz kiall team 002Ebben az évben a két nagydíj mellett kiemelt dicséretet kapott az Új Hegyvidék Galéria, a Palatinus Strandfürdő műemléki főépülete, egy kőbányai háziorvosi rendelő rekonstrukciója, valamint az őrmezői P+R parkoló és pavilon épülete – hangzott el a díjátadón. „A pár nap múlva 145 éves Budapest bizonyítja, hogy mindig képes megújulni, dinamikusan fejlődő igazi világváros” – emelte ki Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes, az elismerést odaítélő zsűri elnöke. Kiemelte, hogy a fejlődéshez olyan alkotók és jó példák kellenek, mint amilyenek az építészeti munkák is. 


    Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze arról beszélt, hogy „használjuk ezeket az épületeket és örüljünk nekik, mert miértünk épültek, értünk szépek és hasznosak”.
    Csapó Balázs, a Budapesti Építész Kamara elnöke felidézte, hogy a díj legfontosabb célja, hogy magát az építészetet hirdesse és vigye azt közelebb a hétköznapokban is mindenkihez.


    krausz kiall team 007A zsűri értékelése szerint a Sugár Péter, Ilyés-Fekete Zsuzsa és Kun Tamás építészek által tervezett Graphisoft Park fogadóépületénél „az eredmény minősége, a tervezői hozzáállás, a habitus és módszer is egyaránt példaértékűnek tekinthető”.

 

   A Vikár András, Lukács István és Gál Árpád által tervezett kőbányai ügyfélszolgálati központnál pedig egyebek mellett a bővítés és a városképi illeszkedés példaszerűségét, valamint az ellentétekre épülő tökéletes harmóniát emelték ki a bírálók.


    A Budapest Építészeti Nívódíjra olyan Budapest közigazgatási területén található alkotásokkal nevezhettek, amelyek Budapest építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják. 
    Idén 18 pályamű közül választotta ki a díjazottakat a zsűri, amelynek Szalay-Bobrovniczky Alexandra mellett tagja volt Csomay Zsófia belsőépítész és Mártonffy Miklós, Csapó Balázs, Aczél Gábor, Kovács Csaba, valamint Z. Halmágyi Judit építészek.

 

MTI; fotó: 10kerkult.hu/archív

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas