AD-blacklist1

2018
jún.
20

Az Újhegyi sétány megújításának második fázisa

Írta: Oszvald György

Ujhegyi stny alapko 039 leadAlapkő letételével vette kezdetét az Újhegyi sétány felújításának második üteme június 19-én délelőtt. Ez a szakasz a Harmat utca-Mádi út közötti részt érinti.

 

 

 

 

Bár a munkálatok már megkezdődtek, hiszen a sétány ezen részén a földmunkákat végzik a korlátok között, a Hang utcánál felállított paravánok ölében egy apró lyuk és az maga az alapkő várta, hogy minden a helyére kerüljön.

Ujhegyi stny alapko 018

 

   Az eseményen a tervező, a kivitelező, a Vagyonkezelő és az Önkormányzat vezetői, munkatársai mellett részt vettek néhányan a környék lakói közül is.

 

   Ujhegyi stny alapko 078D. Kovács Róbert polgármester (képünk) köszöntötte mindazokat, akik részesei az ünnepélyes aktusnak, s elmondta, valójában mi is épül majd itt. Az Újhegyi sétány középső szakaszának átépítése egy új városközpontot alapozott meg, s ennek a folytatását már korábban is jelezték, bemutatták a terveket a lakossági fórumokon.

 

   – A nagy megmérettetés azonban most kezdődik. Korábban, 2010 óta több alapkövet leraktunk már különféle intézmények, létesítmények felújítása során. E munkák eredményeként Kőbánya az a megújuló, épülő, fejlődő város, melyre mi nagyon büszkék vagyunk – hangsúlyozta.

 

   Ujhegyi stny alapko 034Megemlítette, az elmúlt időszakban több város főterén, főutcáján is volt lehetősége sétálni, s azt tapasztalta, mindenhol törekedtek arra, hogy egy történelmi mag köré építsék az újat. Kőbánya e szempontból szerencsés, mert a meglévő városközpont, a Szent László tér mellett van egy másik, most, a jelenben alakuló, szépülő központ is. Ez Újhegy, a mintegy 18 ezer lakosú „város a városban”, s a szemünk láttára változó városközpont, főutca, az Újhegyi sétány.

   Ujhegyi stny alapko 097A kerület vezetői az „előírások” szerint – a jövő nemzedékének – egy fém kapszulába helyezték az érvényben lévő pénzérméket, a Kőbányai Hírek legfrissebb számát, egy pendrájvot, rajta két anyaggal. Az egyik az Újhegyi sétány látványterve, a másik egy drón-felvétel az éppen folyó mnkákról. A fedél alá nemzetiszín szalagot erősítettek, majd dr. Pap Sándor alpolgármester lezárta a kapszulát és D. Kovács Róbert polgármesterrel közösen a lyukba engedték.

 

   Ujhegyi stny alapko 127Helyére került az alapkő is, a betonozást Agócs Zsolt önkormányzati képviselő, a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke kezdte el, majd többen is bekapcsolódtak a munkálatba.

 

   Az ünnepélyes aktus után Somorai László, az esemény moderátora egy emlékplakettet adott át D. Kovács Róbertnek, majd a jelenlévők meghallgatták Kőbánya „himnuszát”, Deák Bill Gyula: Kőbánya blues című számát.

 

Az eseményről készült képek ITT tekinthetők meg.

Fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px