AD-blacklist1

2015
ápr.
24

Stohl börtönkönyve ,,nem bűnös"

stohl andras life.huA Budapesti Fegyház és Börtön elvesztette a pert Stohl András és szerzőtársa, Szalai Vivien ellen. A színész a kőbányai, Kozma utcai objektumban töltött idejéről íratott könyvet, és ennek tartalmát kifogásolta a bv-intézet.

 

 

 

Stohl András a Magyar börtönpokol című könyve miatt került bajba, amiben ír a fogvatartási intézményekben tapasztalható brutális állapotokról is. Stohl öt hónapot ült, amiért ittasan és kábítószer hatása alatt balesetet okozott, ekkor gyűjtötte össze tapasztalatait. Stohl Andrást és szerzőtársát, Szalai Vivient ötmillióra perelte be a Budapest Fegyház és Börtön .
A másodfokú eljárás csütörtökön zárult le, a színész és szerzőtársa ugyan két mondatért bocsánatkéréssel tartoznak, de nem kötelesek kártérítést fizetni a leírtakért a Budapesti Fegyház és Börtön Zrt.-nek.
„Ez elsősorban az ügyvédek, dr. Csapó Péter ls dr. Kutasi Balázs diadala, de én is nagyon örülök az ítéletnek. Eddig is azt mondtam, hogy nem írtam valótlant, minden igaz volt” - mondta a Bors napilapnak Stohl András.
A BFB eredetileg, a jó hírnév megsértése miatt, ötmillió forint nem vagyoni kártérítést kért Stohléktól, amit az elsőfokú ítélet egymillióra mérsékelt, majd másodfokon el is törölt. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete értelmében a győztesek jogi költségeit az BFB-nek kell fizetnie.


(forrás: Bors)

 


Erdőben jártak

A kőbányai önkormányzat az eddigi évek hagyományaihoz hűen idén is szemétgyűjtési akciót szervezett a Föld Napja alkalmából. A kerület tisztábbá tételére irányuló programba a Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottjai is bekapcsolódtak, a Hangár utcai erdő területén szedték össze az illegálisan kirakott hulladékot. (bv.gov.hu)