AD-blacklist1

2011
okt.
11

Színészek a Kozma utcai börtönben

kozma u tornaÚjból a sport, azon belül is a labdarúgás került előtérbe a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben: a színész-válogatott minitorna keretében mérkőzött meg a fogvatartottak csapataival. A "házigazdák" nyertek.


Ismét elfogadta a Budapesti Fegyház és Börtön meghívását a Magyar Színészválogatott, Nemcsák Károly vezetésével. A színész 31 évvel ezelőtt került a focicsapatba és 17 éve kapitány, évente 40 alkalommal lépnek pályára.
- Nem a győzelem a lényeg. Azzal, hogy játszunk az elítéltekkel, azt akarjuk kifejezni, hogy van esélyük a botlás után visszatérni a társadalomba. Nincsenek előítéleteink velük szemben, és van esélyük a normális életre - mondta. Az október 8-ai összecsapásban már három csapat vett részt, mivel a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet részéről is pályára álltak az előzetesen letartóztatott fogvatartottak.


A nyitómérkőzésen a színészek még 4:2 arányban le tudták győzni a BFB elítéltekből álló csapatát, a Rab Bulls-t, de a következő fordulóban már a FBVI fogvatartottjai hét gólt rúgtak a Kiss Zoltán művész úr által védett kapuba, így a színészek két találata kevésnek bizonyult. A záró mérkőzésen hiába lépett pihenten a pályára a Rab Bulls, az előzetesek csapata a korábbi meccs sikerén felbuzdulva ismét megszerezte a győzelmet, így a dobogó első fokára állva átvehették a vándorserleget.


A barátságos mérkőzésről a másik két csapat sem távozott üres kézzel. A kapitányok az eseményt jelképező, futball labda formájú emléktáblákat - melyeket a Budapesti Fegyház és Börtön kézműves szakkörén készítettek az elítéltek - és díszokleveleket kaptak. A következő futballtorna jövőre várható, de a sport iránti lelkesedés addig sem csökken a fogvatartottak körében.


(forrás, kép: bvop.hu)