AD-blacklist1

2022
jún.
21

Voltál már börtönben? Gyere a hűvösre a Múzeumok éjszakáján!

Írta: szerk

BV2Különleges élményekkel gazdagodhatnak azok az érdeklődők, akik ellátogatnak a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet programjára június 25-én. Hogyan néz ki belülről egy rabszállító autó? Milyen érzés, amikor a csuklón kattan a kilincs? Hol töltik napjaikat a fogvatartottak? És még sok-sok érdekesség…

  

 

   Milyen, amikor a „rabosító-fal” előtt villan a vaku, vagy amikor a csuklón kattan a bilincs? Kíváncsi vagy, hogy hol töltik a fogvatartottak az életüket, és milyen ételeket esznek? Esetleg a fogvatartottakat őrző kollégáink munkája érdekelne, és megnéznéd a szolgálati kutyáinkat munka közben? Mindezt egy börtönparancsnok idegenvezetésével tennéd meg?

  

   BV1A Múzeumok Éjszakáján a vállalkozó kedvű látogatók ezek mindegyikét testközelből tapasztalhatják meg, hiszen helyet foglalhatnak a „rabomobilban”, fotót készíttethetnek rabruhában, valamint kipróbálhatják a hitelesen berendezett minta zárka kényelmét, a különböző kényszerítőeszközök viselését. Sőt, aki kedvet kap hozzá, megkóstolhatja a fogvatartottak aznapi menüjét is!

 

   A programban a „kommandós” kollégák öltözékének kipróbálása mellett helyet kapnak négylábú munkatársaink bemutatói, valamint az évek során előtalált tiltott tárgyak szemléltetésére is sor kerül.

   Ismerd meg közelebbről a börtönök zárt, ugyanakkor különleges világát, valamint azt a szakmai munkát, amit kollégáink végeznek a nap 24 órájában!

 

   A program helyszíne:

Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet (1055 Budapest, Nagy Ignác utca 5-11.)

   A program ideje:

Az esemény este 6 órától éjfélig látogatható Budapesten!

 

fotó: bv.gov.hu