AD-blacklist1

2017
aug.
22

Isten! Tégy Alkotó Társaddá!

Írta: szerk

kek logo2A Keresztény Alkotók Közössége Egyesület vezetősége a tagsággal egyetértésben évek óta rendszeresen kulturális műsorral kedveskedik az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet gondozottjainak. Így történt ez az idén nyár elején is. Kiss Sándor, a KEK képviselője írását adjuk közre 

.

 

… „Hogy értsük művedet” – imádkozott néhai Szentgyörgyi Albert professzor, aki az emberiség számára felfedezte a C-vitamint. Ez a Keresztény Alkotók Közössége Egyesület (KEK) alapszabályának választott mottója is. Az alapítói és a jelenlegi vezetőség – Kiss Sándor képviselő, Háló Gyula elnökhelyettes és Erdeiné Kiss Ilona vezetőségi tag – ennek szellemében igyekszik a közösségtől kapott felhatalmazás alapján a munkáját végezni.

  

    „De mikor eljő amaz, az igazságnak lelke, elvezérel

majd titeket minden igazságra”… (Jn. 16,13.)

 

    A pünkösdi ünnepkör szellemében megtartott zenés-irodalmi műsorban a sakrális és hagyományos értékeket közvetítő alkotásokat örömmel fogadták a gondozottak a zsúfolásig megtelt teremben május 18-án.

 

   Domokos Lászlót és Molnár Piroskát régi ismerősként fogadták, akik a humoros alkotásaikkal megnevettették a közönséget.

   TOTH MARTISzigethy Ilona költő és Bálint Veronika pártoló tag klasszikusokat szavalt. Beck Zoltán saját Istenes verseit adta elő. Miskolcról vendégként hárman jöttek, sakrális és saját műveket adtak elő zongorán, énekkel fűszerezve, együtt énekelve a közönséggel.

    Ari Fabbro az egyesület meghívására először vett részt a programban és verses kötetéből sajátos érzésvilágú verseket olvasott fel.

   Tóth Márta festőművész (képünk) – Simon M. Veronika nemzetközileg ismert sakrális festőművész tanítványa – a műsor alatt alkotott, majd az elkészült alkotását az intézménynek ajándékozta.

 

   Az intézmény dolgozói a hippokratészi esküjükhöz méltóan – emberi szeretettel és szaktudásukkal – gondozzák a rájuk bízott embereket.                

 

Kiss Sándor KEK képviselője