AD-blacklist1

2011
szep.
11

Otthonra lelt a katasztrófavédelem

opve2Immár nincs albérlő, a Bebek utcai ház teljes egészében a hátország biztonságát megteremtő hivatásos és önkéntes szervezeteké. Régi óhaj vált valóra a képviselő-testület döntésével.

 

Talán kevéssé volt ismert, hogy az egyik budapesti taxitársaságnak egy igencsak eldugott helyen, a Bebek utcában volt a diszpécserközpontja. A múlt idő hangsúlyozása indokolt, ugyanis a telefonos centrum más, alkalmasabb helyszínre költözött. Önmagában ez még nem volna „egetverő” szenzáció, ám ha hozzávesszük, hogy a Bebek utcai ingatlanon székelő kerületi polgári védelmi kirendeltség már régóta szerette volna az egész épületet a szakma kőbányai otthonává kialakítani, akkor mindjárt van jelentősége az információnak.


Sőt, a kőbányai képviselő-testület idei júliusi ülésén – a kirendeltség kérelmének helyt adva – hozzájárult, hogy az eddig a taxisok által használt helyiségeket a pv használatba vegye.
- Feladataink nőttek, tevékenységünk egyre kiterjedtebb, így már hosszú ideje azon gondolkodunk, miként lehetne ezt a régi bázist átformálni úgy, hogy az teljes egészében a katasztrófavédelem helyi központja legyen – mondta Csepregi Péter pv. százados, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság X. kerületi Kirendeltségének vezetője. – Néhány hónapja alakult meg az önkéntesekből álló polgári védelmi egyesület, nekik eddig nem volt igazi székhelyük, és a most felszabadult helyiségeket elsősorban ők lakják majd be. Itt tárolhatják eszközeiket, felszereléseiket, tarthatják összejöveteleiket, képzéseiket. És persze az objektum a szervezet megalakulási bázisa is lesz bevetés előtt.