AD-blacklist1

2011
szep.
29

Kincsem Park: szerencsétlen írtás


loversenyEgy cég rovarirtást végzett a kőányai Kincsem parkban, a lóistállóban, ennek következtében jelentkeztek mérgezéses tünetek ott tartózkodó embereken és állatokon csütörtök délben. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy a helyszínen három, könnyebben megsérült embert láttak el.

 

A Kivágó Tamás dandártábornok, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság vezetője az MTI-nek azt mondta: a vegyi felderítők nem mértek ártalmas mennyiségű mérgezőanyagot a talajban vagy a levegőben. A mentők három embert láttak el a helyszínen, akik rosszullétre panaszkodtak, egy negyediknek pedig a kezén jelentkezett bőrpír, ezért kalciumot itattak vele. Kórházba szállítani senkit nem kellett. A dandártábornok közlése szerint két macska és egy kutya esetében jelezték, hogy "habzik a szájuk", az egyik   macska elpusztult, de egyetlen ló sem kapott mérgezést, és nem hullott el.


Bech Mónika, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek korábban azt mondta, a mentők a helyszínen három, könnyebben megsérült embert láttak el.


A Nemzeti Lóverseny Kft. az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a Kincsem parkban a szokásos időszaki légyirtás zajlott az istállókban és környékükön. Egy emberen allergiás tünetek jelentkeztek, azokat a mentők kalciuminjekcióval kezelték, a versenylovak közül egyetlen állaton sem észleltek semmilyen tünetet. Egy macska valóban elpusztult csütörtökön, de a halála nincs összefüggésben a légyirtással - tették hozzá.

(MTI) (fotó: 10kerkult.hu; flickr.com)