AD-blacklist1

2011
szep.
24

Veszélyhelyzeti vetélkedés

 

pv versenyA BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel és a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen a 2011/2012-es tanévre is meghirdeti az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, melyre 5-8., illetve 9-12. évfolyamos korosztályban négyfős csapatok jelentkezhetnek.


A verseny azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az abban résztvevők játszva ismerjék meg korunk katasztrófavédelmi kihívásait, a tanév során sajátítsanak el veszélyhelyzeti ismereteket, tenni- és tudnivalókat, az ön- és mások mentésének lehetőségeit. A verseny az életkori sajátosságoknak megfelelő formában, a lehető legszélesebb körben, a versenyszellem erősítésével, az élményszerűség jegyében zajlik.
 
Nevezési díj nincs, a csapatok a területileg illetékes polgári védelmi kirendeltségen vagy irodán adhatják le jelentkezésüket. Annak határidejéről a kirendeltségek döntenek. A viadal háromszintű: a helyi fordulón továbbjutók a területi versenyen, az ott jó eredményt elérő csapatok végül az országos döntőn mérhetik össze tudásukat. A helyi és a területi versenyfordulókat a tanév 1. vagy 2. félévében rendezik, ezek pontos helyszíneit és időpontjait a megyei/fővárosi igazgatóságok, az országos döntő helyszínét és időpontját a BM OKF határozza meg.
 
A felkészüléshez a korosztálynak szóló megfelelő szakirodalom ajánlásával a polgári védelmi kirendeltségek, irodák, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok munkatársai nyújtanak segítséget.

(OKF; katasztrofavedelem.hu)