AD-blacklist1

2015
már.
01

Meddig omladozik még a laktanya?

kobanyai tuzoltosagSzemlét tartott a fővárosi katasztrófavédelem igazgatója X. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, február 26-án. Szóba került a Martinovics téri laktanya teljes körű felújításának lehetősége is.

 

 


A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok igazgatói szemlét tartott a X. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A szemlén részt vett az igazgatóság ellenőrzési szolgálatának vezetője, Érsek Ibolya tűzoltó őrnagy, valamint az FKI Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője, Géczi Béla tűzoltó ezredes is. A szemlén a vezetők ellenőrizték a szolgálati tevékenység ellátását, a technikai eszközök, a málhafelszerelések és egyéni védőeszközök meglétét, állapotát, valamint az objektum rendjét. A szemlebizottság nem tapasztalt kirívó szabálytalanságot, megállapította, hogy a parancsnokság szerény, de rendezett körülmények között működik.


Az ellenőrzésen szó esett az épület felújításának lehetőségeiről is. A laktanyán a vakolat omladozik, noha a tavalyi évben az igazgatóság több mint 1 millió forintot költött az omlásveszély megállítására. A tető rossz konstrukciója következtében több helyen is ázik a homlokzat, beázások vannak az épületen belül is. A közművek (villamoshálózat, víz- és fűtésrendszer) elöregedtek, elavultak, a burkolatok több helyen szintén javításra, felújításra szorulnak.
Az épület felújítását külön indokolja, hogy az nagyobb igénybevételnek van kitéve egy átlagos laktanyánál, mivel nagy részét az FKI közösen használja a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával. A rendkívül időszerű felújítással az idén 60. évfordulóját ünneplő múzeum is méltó körülmények között működhetne.


(forrás: FKI)

 


Mentősöket vettek be
A Közép-pesti Mentőcsoport (KPMCS) együttműködési megállapodást kötött a kőbányai székhelyű Hungary Ambulance Közhasznú Nonprofit Kft-vel, amely így csatlakozott a mentőcsoporthoz. Tevékenységük az egészségügyi szolgálaton, betegszállításon kívül kiterjed a rendezvények egészségügyi biztosítására, amely feladatokat közel 80 fős szakképzett mentőápoló és orvos csapatukkal, mentőkocsijaikkal és mentőrobogóikkal látják el. Csatlakozásukkal a Közép-pesti Mentőcsoport komoly szakembergárdával és technikai eszközparkkal rendelkező alegységgel egészült ki. Az új taggal már kilenc egyesület dolgozik a csoport berkein belül, hogy a kirendeltség illetékességi területén segítse a hivatásos állományt a jelentős, kiemelt káresemények felszámolásában, és javítsa a lakosság életének és vagyonának biztonságát. (FKI)