AD-blacklist1

2015
szep.
07

Feljelentették a Seni Hotelt

jog illusztracioFeljelentette a menekülteket elszállásoló kőbányai hotelt a Jobbik kőbányai önkormányzati képviselője. Információk szerint a szálláshelynél embercsempészek vertek meg egy szír származású magyar állampolgárt, még vasárnap.

 

 


Tubák István, a Jobbik kőbányai önkormányzati képviselője feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen jogellenes tartózkodás elősegítésének alapos gyanúja miatt, azért, amit a Harmat utca 128. szám alatt található Hotel Seni Studium területén tapasztalt.
A képviselő feljelentéséhez fényképeket is csatolt. A képek tanúsága szerint migránsok tartózkodnak a szállodában, táboroznak a hotel udvarán, és életvitelszerűen élnek a közterületen feltehetően mindaddig, amíg fel nem szabadul egy-egy szoba. (Honlapunk a hotelben tapasztalt állapotokról is írt korábban, ez itt olvasható - a szerk.)


A múlt hét elején Lehmann Viktor, a Jobbik csepeli elnöke tett bejelentést a Gubacsi híd közelében található hotelhajó környezetében látott illegális bevándorlók miatt a XXI. kerületi rendőrkapitányságon.


,,A feljelentéssorozatot a budapesti Jobbik folytatni fogja, azért, hogy felszámoljuk az illegális bevándorlók okozta kaotikus állapotokat az egyes kerületekben, s hogy a lakosság végre fellélegezhessen a bűnbandák okozta feszült helyzetből. Bízunk abban, hogy az illetékes hatóságok ki fogják vizsgálni az ügyeket, s meg fogják tenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a határsértők jogtalan elszállásolása és az eköré felépített embercsempész-hálózatok kilétére fény derüljön. Felszólítjuk a rendőrséget, hogy a közterületeken elhelyezett kamerák és egy hatékony razzia segítségével haladéktalanul lépjen fel az érintett szállodák ellen, és védje meg a lakosságot az embercsempészek és hiénataxisok fenyegetéseitől" - írja a Jobbik közleményében.

 

Hírvivőt vertek

 

A Kettős Mérce blog budapesti külvárosi szállodákban olyan menekültek vannak, akik nem tudnak a határnyitásról. Ezek az emberek sokszor már megállapodtak embercsempészekkel, de még többször egyszerűen csak nem keresik az olyan helyeket, vagy nem is tudnak azokról a helyekről (el vannak zárva a többi menekülttől és a külvilágtól), ahol tömegesen vannak menekültek, nehogy elkapják őket, így információ szűkében vannak.
Vasárnap egy kőbányai szállodánál jártak aktivisták (feltehetően a Seninél - a szerk.), ahol az embercsempészek egy szír származású magyar állampolgárt meg is vertek, amikor az elújságolta a hírt a többieknek, hogy ingyen is mehetnek Németországba, más aktivistákat is megfenyegettek. A kiérkező rendőrök pedig nem akartak vagy nem tudtak mit csinálni, a megvert fiatalembert lebeszélték a feljelentésről, és hiába lett volna kötelességük eljárást indítani, nem tették meg.

 


(Ittlakunk.hu, Kettős Mérce blog)