AD-blacklist1

2015
aug.
03

Három évig húzta az uzsorás

rendors kobMegkésve is közöljük a police.hu hírét, de mivel ,,jó hír", talán a csúszás megbocsátható: a kőbányai rendőrség elfogta a régóta keresett helyi uzsorást.

 

 

Szombaton tette közzé a police.hu a következőket:
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat M. Lóránt 38 éves budapesti lakossal szemben uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2012. augusztus 5. óta havi rendszerességgel adott magas kamattal kölcsönt több embernek, ezzel kihasználva azok hátrányos helyzetét. Amikor a sértettek a pénzt nem tudták határidőre visszaadni, tettlegességgel és fenyegetéssel szerzett érvényt akaratának.
A kőbányai rendőrök 2015. július 23-án megjelentek a gyanúsított lakásán házkutatás céljából, ahol élettársa először letagadta, hogy a férfi ott van, majd amikor a rendőrök beléptek a lakásba M. Lóránt előlépett az ajtó mögül. A férfit a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.
Vele szemben – szabadlábon hagyása mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.