AD-blacklist1

2014
nov.
07

Ittas kerékpáros ütközött egy Hondával

Írta: Oszvald György

m-ertek 222leadSzerencsés kimenetelű baleset történ ma este 18.15-kor a Kőér utca – Petrőczy utca kereszteződésében. A kerékpáros férfi a Kőér utcán haladó Honda Civic típusú személygépkocsi elé hajtott. Elkerülendő a gázolást, a Honda vezetője jobbra rántotta kormányt …

 

 

A balesetben a Petrőczy utcából a Kelemen utca felé hajtott ki a kerékpáros, előtte közvetlenül egy autó haladt el. Elvileg ennek is köszönhető, hogy a körforgalom felül közeledő Honda vezetője későn észlelte a kerékpárost, s csak a reflexének köszönheti, hogy nem telibe találta az egyébként erősen ittas, fiatal kerékpáros férfit.

 

m-ertek 221

 

   A baleseti helyszínre érve (18.19-kor készültek az első képek – a szerk.) azt láttuk, hogy a Hondát a Szpségszalon előtti villanyoszlop fogta meg. Az autó bal oldala totálisan roncsolódott, az oszlop kidőlt, sőt, a mellette álló másik villanyoszlop is. mindkettőt csak a vezetékek és a kábelek tartották meg. A kerékpár az autó mellett, a füvön hevert, nem tudni, ki vitte oda, gazdája erősen dűlöngélve telefonált. Mint később kiderült, erősen ittas volt, a gépkocsi vezetőjénél nem mutatott ki alkoholfogyasztást a szonda.

 

m-ertek 222lead

 

m-ertek 225

 

   Néhány perc múlva megérkezett a X. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy szerkocsija, s a tűzoltók azonnal áramtalanították a Hondát. Biztosították a helyszínt, kibólyázták a kereszteződés veszélyes szakaszát. A közlekedés lelassult, de fennakadás nem történt, terelésre nem volt szükség.

   Velük egyszerre érkeztek a rendőrök, megkezdték az adatfelvételt, az iratok ellenőrzését. Kiderült, hogy a Honda mögött közlekedő személygépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette a baleset minden mozzanatát.

 

m-ertek 000

 

  A tűzoltók értesítették az ELMÜ-t, a kiérkező szakemberek szemrevételezték a kialakult állapotot. A baleseti helyszínt 19.10-kor hagytuk el, az autómentő és az ELMŰ kárelhárítói kiérkezése előtt.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY