AD-blacklist1

2014
júl.
26

A TEK most fontosabb

TEK nagyElindul a rendőrségi épületek korszerűsítése, az első üzemben 4,22 milliárd forintért, uniós támogatással. A Napi.hu híre alapján az első felújítási szakaszban TEK Kőbányán lévő központjára jutna pénz, a kőbányai rendőrkapitányság  épületére nem.

 

 

 

 

Mint a Napi.hu írja, ,,a parlament nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottságai heti rendszerességgel adják ki a közbeszerzés alóli mentesítéseket a különböző beszerzésekre. A nemzetbiztonsági bizottság július 2-i ülésén is több közbeszerzés alóli mentesítésre adott engedélyt, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Ezen közbeszerzéseknél nem kell a sokszor hosszadalmas nyílt közbeszerzési eljárást lefolytatni, hanem az Alkotmányvédelmi (korábban Nemzetbiztonsági) Hivatal által átvilágított cégek közül választhatnak a beruházók."


A lap szerint a rendőrségi épületek 4,22 milliárd forintos korszerűsítésének lebonyolítására is kiadtak ilyen mentesítést. ,,A tervek szerint ebből a pénzből tíz különböző rendőrségi költségvetési szerv – megyei kapitányságok, Terrorelhárító Központ – 27 épületét újítanák fel uniós (Környezet és Energia Operatív Program, KEOP) támogatásból. A megújulna több kisvárosi kapitányság (Túrkeve, Jászberény, Tiszafüred, Tokaj, Tiszaújváros), a pécsi, debreceni, ózdi kapitányság és a TEK épülete is. (...)
A korábbi felmérések szerint a rendőrség 216 épülete szorulna a következő években energiatakarékossági felújításra, vagyis a mostani 27 épület csak az első ütem lenne. A rendőrség szerint azért nem lehet nyílt közbeszerzési eljárást lefolytatni, mert ezekben az épületekben folyamatos munka folyik."


Ebből az következik, hogy az első szakaszban a TEK kőbányai Zách utcai központjának – amelyet a szervezet megalakulásakor a kormány elvett a honvédségtől – korszerűsítésére jutna forrás, míg az erősen lepusztult Harmat utcai rendőrkapitánysági épületre nem. Utóbbi talán a második szakaszban kerülhet sorra.

 

(Napi.hu - 10kerkult.hu)