AD-blacklist1

2018
okt.
06

Füveseket fogtak a Vaspálya utcában

Írta: Oszvald György

drog 2 leadSzerkesztőségünk rendőri intézkedést „ért tetten” október 6-án, nem sokkal este 10 óra előtt. Az intézkedés végeredménye: három, feltételezhetően tudatmódosító szerrel visszaélő fiatalembert állítottak elő a X. kerületi rendőrkapitányságra.

FRISSÍTVE - RENDŐRSÉGI VÁLASSZAL

 

 

Igazság szerint belebotlottunk a drogfogásba. Egy rendezvényről hazafelé tartva a Liget téren szálltunk le a villamosról, s arra lettünk figyelmesek, hogy a Vaspálya utcában, gyakorlatilag a kereszteződésben, két rendőrautó is használja a megkülönböztető jelzését.

 

drog 4

 

   Közelebb érve azt láttuk, hogy a Liget tér felé, a belső sávban két járőrkocsi egymással szemben állva szorosan közre fog a Peugeot 307-es gépkocsit, a két úttestet elválasztó szigeten három fiatalt fognak közre a rendőrök, s folyik az igazoltatás.

 

   drog 5Eközben az egyik kollégájuk egy elemlámpával a vizsgálja a kocsi alját, majd az utasteret, valamit ki is vesz onnan, majd a csomagteret felnyitva, annak tartalmát is átvizsgálja. A Peugeot vezetője széles gesztusokkal magyarázott valamit, ezt a járdán állva nem hallottuk, csak szófoszlányok jutottak el a fülünkig. Amikor tiltakozva megemelte a hangját, akkor viszont azt mondta, hogy „na ne már, ilyen nincs” és néhány pillanat múlva, reagálva a rendőri kérdésre: „nem tudom, …én semmit”. drog 3Az elég gyér fényben látni véltük, hogy az egyik rendőr egy nylon-zacskót emel a srác orra elé.

 

   Néhány perc múlva egy harmadik rendőrautó érkezett, beállt a sínek felőli parkolóba. Egy rövid megbeszélést követően egy rendőr beült a Peugeot-ba az egyik utassal, s beparkoltak a rendőrautó mellé. Bezárták a „bűnjelet” majd a három fiatalember mindegyike beszállt egy-egy autóba, s így elkülönítve vitték őket el a kapitányságra.

 

drog 6

 

   Ennyi történt, s a rendőri intézkedésekből, a Peugeot „beszorításának” módjából, s a tüzetes átvizsgálásból, valamint a fiatalemberek külön-külön rendőrautóban történő elszállításából és előállításából csak egy dologra tudunk következtetni. A kőbányai rendőrök bravúrosan kaptak el – vélhetően – tudatmódosító szer hatása alatt gépjárművet vezető fiatalembert, s az utasok sem voltak „angyalok”.

 

   Az eset – az egy sávra szűkülés miatt – mintegy 15 percnyi forgalmi akadályt jelentett. A rendőri intézkedés hangoskodás nélkül, gyorsan zajlott le, s úgy gondoljuk eredményes is volt. Füveseket fogtak rendőreink.

   

Frissítés:

Kérdéseinkre a BRFK sajtóosztálya ma reggel (október 7-én) válaszolt, s megerősítette feltételezéseinket:

 

,,Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság járőrei az Ön által megjelölt helyen és időben intézkedtek, egy férfit kábítószer birtoklása vétség és járművezetés bódult állapotban vétség miatt, kettőt pedig kábítószer birtoklása vétség miatt előállítottak és gyanúsítottként hallgatták ki őket."

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

tamogatas