AD-blacklist1

2017
jan.
23

Az előzés előzése = bumm

Írta: Oszvald György

lexus busz kocc 003leadFurcsa baleset történt ma este negyed hét körül Kőbányán, a Mádi utca – Újhegyi út kereszteződésében. Egy személyautó koccant a 202E busszal. De nem akárhogyan…

 

 

A „riasztást” este fél hétkor kapta szerkesztőségünk az „állandó” baleseti informátorától, G. Krisztiántól. Az információ szerint kamion ütközött személyautóval. Nosza, cikkírás felfüggesztve, fényképezőgép betöltve, s amilyen gyorsan tudtunk, irány a megnevezett helyszín. Egy átszállással, s némi gyaloglással 19.10-kor értünk a kereszteződésbe.

 

lexus busz kocc 007

 

   A Tauril gumigyár előtt egy BKK-s és egy rendőrautó között – e mögött a rendőrségi helyszínelő parkolt – egy fekete Lexus „pihent” a baloldali orr-részénél alaposan lebontva, s laposra lyukadt bal első abronccsal. A gyár felőli oldalon kialakított parkolóban még két BKK-s helyszínelő, illetve forgalomi ügyeletes autó parkolt. Mint később kiderült, a baleset utáni percekben segítettek a szakemberek a forgalom irányításában.

   A Lexus ugyanis kicsit átlógott a másik sávba, s elég szűk hely maradt egy csuklósbusznak, hogy gond nélkül elhaladjon mellette.

   

lexus busz kocc 006

 

   A történetet a személygépkocsi vezetője mondta el.

   – Az uszoda felől haladtam a Maglódi út irányába, s a gumigyár bejárata előtt álló kamiont akartam kikerülni. Lassítottam, indexeltem balra, figyeltem arra is, hogy a Mádi utcából nem akar-e kihajtani valaki? Eközben lassan haladtam, s már majdnem a másik sávban voltam, amikor – nem tudom honnan – már mellettem is volt a busz és csak a csikorgást hallottam. Fogalmam sincs, mikor, hogy ért oda, a tükörben láttam ugyan reflektor fényeket, de eléggé mögöttem, s az álmomban sem jutott eszembe, hogy nekem jön a gyorsabban haladó busz – magyarázta a fiatalember.

   

lexus busz kocc 015

 

   A Mádi utcában megnéztük a csuklós busz jobb oldalát, s a hátsó részén fényképeztünk leszakadt lemezt, s oldalszélességet jelző lámpát. A sérülési nyomokból és annak helyéből következtetve akár máshogyan is történhetett a koccanás. De nem voltunk ott, mást nem tudtunk megszólaltani, mint a Lexus vezetőjét, így marad a fiatalember „vallomása.”

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY