AD-blacklist1

2016
máj.
26

Rekord árbevétel a Bosch-nál

Írta: szerk

bosch irodahaz 7A Bosch csoport tavaly rekordösszegű, a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékának megfelelő, 959 milliárd forintos árbevételt ért el Magyarországon, 16 százalékkal többet, mint  egy évvel korábban – mondta Torma Krisztina gazdasági igazgató a csoport éves sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

        

 

A teljes forgalomban benne van a Bosch saját vállalatai közötti kereskedelem is, a magyar piacon, a saját vállalatok közötti kereskedelem nélkül is eddigi legmagasabb árbevételét érte el a csoport, 23 százalékkal, 246 milliárd forintra nőtt a forgalma. 
    A csoport az év elején 12 200 alkalmazottat foglalkoztatott Magyarországon, 1700-zal többet, mint egy évvel korábban. Az újonnan felvettek közül 700-an töltenek be diplomás pozíciót - jegyezte meg.         

   Torma Krisztina közölte: a Bosch tavaly 37 milliárd forintot, az eddigi legmagasabb összeget fordította kutatás-fejlesztésre három K+F központjában a Budapesti Fejlesztési Központban, Miskolcon az Önindító-és generátor fejlesztési központban, valamint a miskolci kéziszerszám fejlesztési központban.
    A gazdasági igazgató beszámolt arról is, hogy tavaly a csoport több mint 64 milliárd forintot költött beruházásokra Magyarországon. Ezek közül kiemelte a Budapesti Fejlesztési Központ 32 milliárd forintos beruházással megvalósult új campusát, amely a munkatársak számát nézve a németországi után a legnagyobb fejlesztési központ Európában.

    Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője 5-10 százalékos árbevétel növekedést vár 2016-ban, miután az első három hónapban két számjegyű bővülést ért el a cégcsoport.     

  
    A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett, a Boschnak 9 leányvállalata működik az országban.

 

MTI; fotó: epiteszforum.hu