AD-blacklist1

2016
máj.
10

Fradi-pláza a Népligetben?

Írta: szerk

nepliget 41A Párbeszéd Magyarországért (PM) május 8-án tette közzé azt a ,,kiszivárgott" információt, hogy „a Kubatov Gábor és Kocsis Máté vezette FTC, valamint Fidesz-közeli üzleti körök egy újabb monstrum építését tervezik – ezúttal a Népligetet vették célba.”   

 

 

Az eredeti cikk valójában környezetvédelmi céllal íródott, alapvetően azutóbbi idők fakivágási akciói ellen tiltakozik. „…izzítják a láncfűrészeket a Római-parton, s immár a Népligetben is, ahol hatalmas, 65 000 m2-es „Fradi-pláza” épülne a fák helyén, Garancsi „Új Simicska” István Market Zrt.-jének közreműködésével” – írták.

 

   A témával a Magyar Nemzet online kiadása is foglalkozott: május 9-én megjelent cikkükben megszólaltatták Kocsis Mátét, aki szerint nem lesz ilyen beruházás. Ám tényleges válasz helyet „simicskázott” – fogalmazott az mno.hu.

   Elsőként V. Naszály Mártát, a PM elnökségi tagját arról kérdezték, mire alapozzák, hogy „a Kubatov Gábor és Kocsis Máté vezette FTC Fidesz-közeli üzleti körökkel 65 000 négyzetméteres Fradi-pláza építését tervezi a Népligetben”?

  – Ezt olyan szakembertől tudjuk, aki évek óta megbízható forrás számunkra, így nem véletlenül álltunk ki erre a sajtótájékoztatóra. Úgy tudjuk, folyik a gondolkodás, előkészületben van egy tervezet egy 65 ezer négyzetméteres sport- és kereskedelmi funkciókat ellátó pláza építéséről. Ez körülbelül a Népliget egytizedét foglalná el, nagyjából akkora épületről beszélünk, mint a Művészetek Palotája. A beruházás az olimpia tervéhez kapcsolódik – mondta V. Naszályi Márta, aki bár nem vetette össze a 2024-es budapesti olimpiai hatástanulmánnyal a kiszivárgott információt.

 

Majd megkérdezték a legilletékesebb szereplőt, Kocsis Mátét is.

   „Telefonon felhívtuk Kocsis Mátét, a Ferencvárosi Torna Club alelnökét, az FTC női kézilabda-szakosztály elnökségi tagját, Józsefváros polgármesterét, a Fővárosi Közgyűlés tagját és annak önkormányzati és rendészeti tanácsnokát, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, a Fidesz budapesti elnökét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagját, egyben a Palotanegyed Újság alapítóját, aki szabadidejében szívesen focizik, olvas, hogy mit szól a fák irtásáról szóló vádakhoz, s a PM állításaihoz, amelynek életszerűségét a Fideszhez közelállók lapunknak megerősítették.

   A politikus ellenségesen fogadta kérdésünket és az általa leírt, szó szerinti válaszához ragaszkodott. Íme: „Simicska Lajos tulajdonában álló médiafelületeken megjelent hírekkel ellentétben a Népligetben nem épül pláza. A PM nevű liberális szervezet hazugságaira egyebekben nem kívánok reagálni” – írták.

 

   Hogy mi a valóság, nem tudni, de sokat sejtet az mno.hu cikket záró mondata:

   „A népligeti Fradi-pláza hírét ugyanis csaknem az egész sajtó hozta. Azok is, amelyeknek felületéhez Simicska Lajosnak semmi köze.”

 

A PM cikkét ITT , az mno.hu írását pedig ITT olvashatják teljes terjedelmében.

 

Fotó: miferfiak.hu, legifoto.com