AD-blacklist1

2015
ápr.
22

Ultrakönnyű, trendi, vagány. Mi az?

Írta: Oszvald György

spinner kerekes 221leadA magyar piacon új, kerekesszéket gyártó cég mutatkozott be a sajtó és a forgalmazók képviselői előtt a budapesti Aranytíz Kultúrházban április 17-én. A Spinner Kft-t és „gyermekét”, az első magyar aktív kerekesszéket Kazány Tibor ügyvezető mutatta be az érdeklődőknek.

 

 

Ha nem tisztelném annyira azokat, akik a helyváltoztatásra, a mindennapi közlekedésre kerekesszék nélkül képtelen embereken kívánnak segíteni a gördülő eszközzel, ez a cikk nem született volna meg. Hiszen egy adott nézőpontból az új cég bemutatkozásáról írt sorok a tömény reklám kategóriába tartoznak. És akkor itt van az a bizonyos „de”.

 

   spinner kerekes 137De erről írni kell, méghozzá sokat, alaposan, és nagyon-nagyon érthetővé téve azt, miért is fontos ez a téma.

   Mindenekelőtt legyünk büszkék arra, hogy egy magyar fejlesztésű és magyar gyártású kerekesszékről van szó, tatai gyártóközponttal. Aztán legyünk büszkék arra, hogy az egészet kiagyaló Kazány Tibor (képünk) maga is kerekesszékbe kényszerült anno, s talán mindenkinél jobban tudja milyen a jó, a mozgássérültek egyedi igényét is kielégíteni képes szék.  

 

   Kazány Tibor a kerekesszékes szépségverseny kitalálója, megvalósítója, a megszállottságig elkötelezett, hogy a mozgásukban korlátozott sorstársainak a legtökéletesebb széket alkossa meg és forgalmazza is azt.

    ‒ A legkézenfekvőbb megoldás volt, ha saját fejlesztéssel, saját tapasztalatokon alapuló gyártásba fogok. A cég kerekesszékes tulajdonosaként megismertem a külföldi gyártók üzletpolitikáját, portfólióit, s ezek után egyértelmű volt, hogy kizárólag saját tervezéssel, saját koncepcióval és egyedi igények figyelembevételével tudjuk a vállalkozást sikeressé formálni. Fontosnak tartom, hogy a magyarországi piaci feltételeknek megfelelő kínálattal, ár-érték arányos termékkel és meglehetősen innovatív, konstruktív ötletekkel álljunk elő – mondta megnyitón az Aranytíz kultúrház színháztermében, miközben a cég fundamentuma, az első elkészült szék a színpad közepén, fényes szaténnal letakarva várta, hogy bemutatkozhasson.

 

   spinner kerekes 240Hát, lássuk a jelzőket, melyek sok mindent elmondanak, s legnagyobb erényük, hogy igazak!  

 

Ultrakönnyű. Prémium kategóriás megoldásokkal rendelkezik. Esztétikus. Trendi, vagány. Biztonságos. Kényelmes. Stabil.

 

   A cég egyik fejlesztőmérnöke elmondta, minden kerekesszék legfőbb mércéje a súly. A XXI. századi repülőgépipar ultrakönnyű alapanyagát, egy speciális alumínium ötvözetet használtak. Ezáltal a legnagyobb versenytársukkal szemben fél kilós előnyt értek el, a hagyományos acélvázas székekhez képest pedig 10 kilóval könnyebb az új szék. – De az is igaz, hogy kutatásaink során a friss sérültek mellett, a születésük óta mozgássérült, valamint a protéziseket használók igényeit is felmértük. Így sikerült például egy olyan speciális háttámlát kifejlesztenünk, amely 3D-s légáteresztő, strapabíró anyagból készül, a gerinc alakjának megfelelően idomul és ergonomikus, biztos tartást nyújt – ismertette Szalva Péter az előnyöket.

 

   Amennyire a fotókon látszik, rendkívüli elegancia, igényesség jellemezte az egész prezentációt. Az est háziasszonya Szorcsik Viktóra volt, közreműködött Csobot Adél énekes, s minden a Spinner színvilágát tükrözte, a színpadképtől kezdve a cég munkatársainak formaruhájáig.

 

   Amikor már mindenki oldalát kifúrta kíváncsiság, vajon milyen is az új szék, Kazány Tibor és Mrázik Bernadett értékesítési vezető megfogták a lepel két csücskét, s miközben mélyzöldre váltottak a reflektorok, felsejlett a Spinner Rebel, majd az egyre világosodó színpad közepén szinte lebegett a cég színvilágával harmonizáló első magyar aktív kerekesszék.

 

spinner kerekes 157

  Mrázik Bernadett és Kazány Tibor leleplezik az első magyar fejlesztásű aktív kerekesszéket

 

   Ha népmesét mondanék volna, azzal fejezném be, aki nem hiszi, járjon utána. De ez nem népmese, ezért a cég szlogenjét használom. – Lázadó vagy? Rebellis? Keress miket és próbáld ki …! Már csak azért is, mert ez egyben megmagyarázza az új termék – Spinner Rebel – márkanevét is.

   S ha mindezek ellenére mégsem hinnének nekem, hát „üljenek be” a Miss Colours International 2014 kerekesszékes szépségverseny győztesének, Illés Fanni paralimpikon úszónak a székébe, s nézzék meg, mit tud a Spinner Rebel!?

 

 

A cikkhez képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kekrult.hu/OGY