AD-blacklist1

2023
már.
03

Igényes budapesti albérlet jogszerű szerződéssel? Van ilyen!

Írta: szerk

alberlet leadNagy összegeket kifizetni a lakhatásért, ugyanakkor a túlságosan olcsó megoldások általában nem hozzák a vártakat. Milyen trendek uralkodnak jelenleg az ingatlanpiacon? Miért népszerűek a fővárosi albérletek? Hogyan hat a keresleti oldalra a jelenlegi gazdasági helyzet és az inflációs környezet? Miként befolyásolják az energiaárak az albérletek iránt megnyilvánuló érdeklődést? Cikkünkben ilyen kérdésekre is igyekszünk megadni a válaszokat.

 

Elszálló infláció és magas energiaárak

 

   A nyár végén megismert energiaválság egyre fenyegetőbben hatott az ingatlantulajdonosokra. Nem kellett sokat várni arra, hogy a korszerűtlen, nagy alapterületű és így nehezen felfűthető ingatlanok jelentős számban jelenjenek meg a kínálati oldalon. A várt kereslet azonban elmaradt. A lakosság hitelfelvételi kedvét igencsak befolyásolták a megemelkedett kamatok. Bár a cél az infláció letörése és a forint erősítése volt, de jelenleg ebből annyit tapasztalhatunk, hogy minden egyre drágább az üzletekben. A jelenlegi, kb. 45% -os élelmiszer infláció nagymértékben megterheli a háztartásokat. A jövedelmek az év eleji emelések ellenére is mindinkább elértéktelenednek, és egyelőre nem tudni, hol van ennek a folyamatnak a vége.

 

Csökkenő adásvétel

 

   Az adásvételi szerződések száma egy év alatt nagyot csökkent. De mi a helyzet az albérletekkel? Úgy tűnik, az áremelkedés most megtorpanni látszik, hiszen a jelenlegi energiaárak mellett a rezsivel is számolni kell mind a kínálat, mind a keresleti oldalnak. Az albérlet Budapest szerint az üresen álló ingatlanoknál még az is jobb, mint ha a most megállt árakon találnak bérlőkre, akik ténylegesen finanszírozni is tudják a havi lakhatást az energiaköltségekkel együtt.

 

Jogi biztonság számlaképességgel

 

   A Professional Premium Property Zrt. információi szerint még mindig rendkívül kevés azoknak az albérleteknek a száma, amelyeket korrekt szerződéssel adják ki. Nem véletlen, hogy a számlaképes, megfelelő jogi védelmet biztosító szerződéssel kínált ajánlatok iránt nagy az érdeklődés.

   A mai kor embere azt is fontosnak tartja, hogy élhető környezetet kapjon a pénzéért, ahol nem kell az előző lakó által lelakott falakkal, és meghibásodott berendezésekkel szembesülni. A számlaképesség alapvető feltétel ahhoz, hogy lakhatási támogatást lehessen igénybe venni, így megéri erre is odafigyelni a választáskor.

   A fiatalok elsősorban a szobák és a lakrészek iránt érdeklődnek. A párok már inkább keresik a teljes lakást, fix időszakra kötve a szerződést. Ez utóbbi a megfelelő jogi háttérrel nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne kelljen az esetlegesen szükségessé váló kiköltözéstől tartani. A biztonság a lakhatásban is mind nagyobb szereppel bír, akkor is, ha nem saját tulajdonban levő ingatlanról van szó.

 

alberlet 650

 

A biztonságért többet is hajlandó fizetni a magyar

 

   Megéri profi céget felkeresni akkor, ha szobát, fürdőszobás lakrészt, vagy akár teljes lakást szeretnél bérelni. Így biztos lehetsz abban, hogy az esetleges meghibásodások azonnal javításra kerülnek, nem kell plusz kiadásokba verned magad, és a tulajdonos hóbortjainak sem leszel kitéve. Ezek fontosabb tényezők az albérlet választásnál, mint az elhelyezkedés és az ár. Igen, gyakran hajlandóak az emberek akár többet is fizetni a nyugodt környezetért, az igényes lakhatásért. Mindez a felgyorsult élettempóra, a korábbiakban megélt pandémiára és az azzal összefüggő kiszámíthatatlanságra is visszavezethető. Napjainkban akkor is biztonságban szeretnénk érezni magunkat, ha egyelőre saját otthont nem tudunk magunkénak. Ez nagymértékben befolyásolja a kiegyensúlyozottságot, a hatékonyságot a munkában, a tanulásban, az élet minden területén.