AD-blacklist1

2020
dec.
06

Új fogamzásgátlóval bővíti termékpalettáját a Richter

Írta: szerk

RG kutato leadFogamzásgátló tapasszal bővítette nőgyógyászati portfólióját a Richter a belga Janssen céggel kötött megállapodással. Az Evra márkanevű tapasz globális forgalmazásának jogáért 263,5 millió dollárt fizet a Richter saját forrásból – jelentette be online sajtótájékoztatón Bogsch Erik elnök december 3-án.

 

 

   Az akvizíciót 1-2 hónapon belül zárják, a termék értékesítése attól kezdve a Richter árbevételét növeli. A nőgyógyászati portrfólió új tagját, amely a Johnson & Johnson egyik leányvállalatának Evra nevű, fogamzásgátló terméke, az Egyesült Államokon kívüli piacokon értékesíti majd a Richter. Az Evra tapasz a későbbiekben évi 90 millió dolláros árbevételt hozhat, a nőgyógyászati termékpalettából származó bevételt ezen kívül is 250 millió euróval tervezik növelni az évtized végéig. Az Evra az előző években évi 80 millió dolláros árbevételt hozott a belga Janssen gyógyszergyárnak.

 

   tapasz2Bogsch Erik kiemelte, hogy a nőgyógyászati termékek árbevétele jelentősen növekedett az elmúlt közel két évtizedben, és tavaly már a teljes árbevétel 35 százalékát tette ki, ezen belül a fogamzásgátló termékek a legjelentősebbek.

 

   tapaszOrbán Gábor vezérigazgató szerint hatalmas előrelépés a tranzakció, amely lehetővé teszi, hogy a Richter stratégiai portfóliójával piacvezető pozícióba kerüljön az évtized végére.

   Magyarország új piacnak számít a tapasz számára, itthon várhatóan egy év múlva válik elérhetővé, és elsősorban a fiatalok érdeklődésére tarthat számot. Az Evra a világon mindenhol vényköteles, így nálunk is az lesz, az ára országonként változó, egy ciklusra vetítve 8-12 euró közötti.

 

   A termék legnagyobb piacai elsősorban Európában találhatók: Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, és Nagy-Britannia, ezeknek a forgalma körülbelül 35 millió dollár. A Latin-Amerikai régió is kiemelten fontos, az ottani forgalom közelíti a 30 millió dollárt.

 

   Forrás: napi.hu és portfolio.hu

   Fotó: pokoleniy.ru; hu.onlinedoctors24.com