AD-blacklist1

2020
aug.
21

Csökkent a magyar állam befolyása a Richterben

Írta: szerk

budapesti ertektozsdeCsökkent a magyar állam befolyása a Richterben, miután lezárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány közti részvénytranszfer. A Richter árfolyama augusztus 19-én 0,4 százalékkal került feljebb, míg idén 12,9 százalékos pluszban van.

  

 

A Richter bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, (MNV) és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványtól (MUC Alapítvány) kézhez vett értesítés szerint 2020. augusztus 18. napján befejeződött a – Magyar Állam tulajdonában álló és Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány bizalmi vagyonkezelésében lévő – 18 637 486 darab Richter törzsrészvénynek a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdonába adását szolgáló részvénytranszfer.

   A fent megjelölt tranzakció eredményeként a Richterben az MNV által képviselt Magyar Állam befolyása 15,25 százalékról 5,25 százalékra csökkent. Egyidejűleg a MUC Alapítvány befolyása (szavazati joga, ill. tulajdoni hányada) a Richterben 10 százalékra növekedett.

 

   A tranzakcióra a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány oktatási tevékenységének támogatásáról szóló a 2020. évi XXVI. törvény 7.§-a alapján került sor.

 

[portfolio.hu]