AD-blacklist1

2020
aug.
15

Sikerről szól a Richter 2020. első féléves gyorsjelentése

Írta: szerk-OGY

RG kutato leadFelülteljesítve az elemzői várakozásokat a Richter árbevétele 14,5 százalékos bővülés mellett, 137,3 milliárd forint lett, ebből az adózott eredmény 32,2 milliárd forint – ami 79,4 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest – írják közleményükben.

 

 

Orbán Gábor vezérigazgató (képünk) a bevezetőben egy több tényezőre kiterjedő összefoglalóval nyitja a beszámolót:

 

   orban„Történelmi sikerként értékeljük, hogy egy közép - kelet-európai székhelyű gyógyszeripari vállalat által felfedezett gyógyszermolekula „blockbuster” termékké vált az Egyesült Államok piacán.

   Partnerünk, az AbbVie kiváló teljesítményének köszönhetően a Vraylar árbevétele a második negyedévben átlépte az 1 milliárd  dolláros határt, amely mérföldkő bevételt eredményezett.

   A robusztusan növekvő értékesítés után elszámolt magasabb royalty bevételeknek is köszönhető, hogy az USA a kiemelt piacaink élére került.    

   Specialty átalakulásunk jó ütemben halad, mivel nőgyógyászati értékesítésünk emelkedett és első bioszimiláris készítményünk, a teriparatide is ígéretes árbevételt ért el a beszámolási időszakban.

   Jó eredményekről tudunk számot adni 2020 eddig eltelt időszakában annak ellenére, hogy a világjárványnak betudhatóan az orvos-beteg találkozók száma jelentősen lecsökkent. Emellett további kihívást jelentett az orvoslátogatók tevékenységének korlátozása, valamint a közvetlen promóciós tevékenységek szigorítása is.

   A Richter célja továbbra is a magas minőségű és megfizethető gyógyszerkészítmények elérhetőségének biztosítása világszerte, éppen ezért megkettőzött erőfeszítéssel próbáljuk alkalmazottaink egészségét védeni, és biztosítani a működés a kiválóságát. A bizalomra épülő vállalati kultúránk és vertikálisan integrált üzleti modellünk jelentik továbbra is a siker kulcsát ezekben a kihívásokkal teli időkben.”

 

   A Vezetői összefoglaló igencsak beszédesen mutatja be 2020. első felének bevételeit:

   

bevetelek

 

   Úgy véljük, mindenkinek érdekes adat lehet a TOP 10 termék első félével forgalmának bemutatása is:

 

top10 termek

 

A teljes jelentés IDE kattintva érhető el.

(richter.hu)