AD-blacklist1

2020
feb.
06

Könyvelés a Logosz Cégcsoportnál - mik a jó könyvelő ismérvei?

Írta: szerk

jo konyvelo leadA Logosz cégcsoport 2005. óta nyújt segítséget cégeknek és vállalkozásoknak cégalapításban, cégmódosításban, cégadásban és vételben, illetve bélyegzőkészítésben. A cég szolgáltatásai közé tartozik a székhelyszolgáltatás is. Magyarországon már 19 irodában állnak az ügyfelek rendelkezésére. 

 

 

Könyvelés a Logosz partnercégénél    

 

   A Logosz Cégcsoport partnercége, a Stabil Kontakt Kft. Teljeskörű könyvelési szolgáltatást kínál minden kedves ügyfele számára. Okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel rendelkeznek. A Stabil Kontakt Kft. minden munkára garanciát is vállal, hiszen felelősségbiztosítással is rendelkeznek. A cég vezető munkatársa a Magyar Könyvelők Országos Egyesülésnek regisztrált tagja.

 

Miért is van szükség, könyvelésre?

   Amikor egy adott személy úgy dönt, hogy saját vállalkozásba kezd, vagy céget alapít, akkor egész egyszerűen nem kerülheti el, hogy könyvelőt alkalmazzon, könyvelési szolgáltatást vegyen igénybe. A könyvelés során nem csak nyilvántartják, de pontosan vezetik is az olyan gazdasági eseményeket, amelyek az adott vállalkozás pénzügyi és jövedelmi helyzetére hatást gyakorolnak. A könyvelés az adott cégben zajló gazdasági változásokat rögzíti. Az üzleti év végén a könyvvitel lezárásra kerül, és egyben egy beszámoló is készül a cég pénzügyi állapotáról. 

   A mérlegképes könyvelő a vállalt éves beszámolóját készíti el. A könyvelési szolgáltatás - a könyvelő munkája - nagyon sokat számít, éppen ezért fontos, hogy a vállalkozó és a könyvelő között egyfajta bizalmi kapcsolat alakuljon ki. 

jo konyvelo1

 

A jó könyvelő, vagy könyvelési szolgáltatás 5 legfontosabb kritériuma a cikk további részében olvasható.

 

A jó könyvelési szolgáltatás, a jó könyvelő 5 ismérve

 

      1. Felelősségbiztosítással rendelkezik

      Korábban olvashattuk, hogy a Stabil Kontakt Kft. is rendelkezik felelősségbiztosítással. Miért olyan lényeges ez? A vállalkozó - ha nem is a szó szoros értelmében - az életét helyezi a könyvelő kezébe. A könyvelőnek naprakészen ismernie kell minden, a szakmájához szükséges adózással kapcsolatos törvényt, rendeletet; így bármilyen, a saját hibájából elkövetett mulasztás, tévedés, vagy szakmai hiba őt terheli - hiszen az ő feladata az, hogy az adott vállalkozás, vagy cég könyvelését precízen vezesse. 

 

      2. A jó könyvelő nem rendelkezhet elavult tudással

      Szinte minden szakma ismeretanyagára jellemző, hogy egyszer elavul - ezért nagyon hasznos, ha a könyvelő is folyamatosan képezi magát. A szakmájával kapcsolatos híreket, újabb információkat megismeri és elsajátítja, hiszen csak így tudja a legprecízebben elvégezni a munkáját. Az ügyfeleinek csak akkor lehet a segítségére, ha nem maga a megrendelő hívja fel a figyelmét egy-egy jogszabályváltozásra, hanem a könyvelő tájékoztatja az  ügyfelét az esetleges, vállalkozást, vagy céget érintő változásokról. 

 

     3. A titoktartás kötelező

     A könyvelő és a megrendelő kapcsolata a bizalmon is alapszik -  hiszen egy vállalkozó, vagy cégvezető nem szeretné, ha a vállalkozásával kapcsolatos információk szárnyra kapnának, és olyan dolgok szivárognának ki a cégéről, amelyet szeretett volna titokban tartani. Ez lehet egy pénzügyi fellendülés, de egy csődeljárás is olyan esemény, amiről nem biztos, hogy nyilatkozni szeretne. A könyvelőnek nem csak arra az időszakra szükséges megőriznie a szakmai titkokat, amíg az adott személy az ügyfele - hanem ez a ki nem mondott megállapodás végérvényes.

 

     4. Nem felületesen dolgozik

     A jó könyvelő nem csak felületesen kezeli megrendelőjének ügyeit, hanem alaposan belemélyed az adott cég gazdasági, pénzügyi életébe - hiszen csak így fogja tudni, hogy az adott cégre milyen külön jogszabályok vonatkoznak, vagy milyen költségeket lehet elszámolni az adott területen. A jó könyvelő személyesen is tájékoztatja az ügyfelét a változásokról és alaposan át is beszéli vele azokat. 

 

     5. A jó könyvelő, megbízható

     A könyvelő és az ügyfél között nem csupán távkapcsolat van, hanem bizony vannak olyan események, hivatalos megjelenések, amikor a könyvelőnek is illik elkísérni az ügyfelét. Hiszen a kliens azért bízta meg a cége, vállalkozása gazdasági és pénzügyeinek a vezetésével, mert ő nem ért ehhez, és szüksége van egy olyan személyre, akiben, és akinek a szakmai felkészültségében teljes mértékben megbízik.