AD-blacklist1

2020
jan.
27

Nagyszabású beruházásba kezd a MONYO Brewing

Írta: szerk

monyo budapest leadEgy új, modernebb és sokkal nagyobb gyártókapacitással rendelkező sörfőzdét épít idén a kőbányai MONYO Brewing. Az egyik piacvezető budapesti kisüzemi sörfőzde egy befektető vállalat segítségével közösen építi fel az új üzemet. A megállapodás értelmében a cégben 30%-os részesedést szerzett az Eprolius Hungary Zrt.

 

„A beruházás nem egy körben történik meg, a következő nagyjából másfél évben 2 millió euró fölötti értékben hajtunk végre eszközbeszerzést és fejlesztést.”– újságolta a Forbes magazinnak Németh Antal, a MONYO Brewing sörfőzde egyik alapítója és társtulajdonosa.

 

   monyo fozde„Az új üzemben olyan technológia kerül telepítésre, amilyennel lényegében a nagyobb és ismert amerikai kraft főzdék is dolgoznak.

 

   Tavaly nyáron találtuk meg azt a befektetőt, akivel partnerként tudunk együtt gondolkodni, megőrizve identitásunkat és függetlenségünket, ugyanakkor nekik köszönhetően elegendő pénz áll rendelkezésünkre a bővülés finanszírozására.

 

(képünkön a jelenlegi főzde - fotó: Talabér Géza)

 

   

   A szerződéseket szimbolikus időpontban, közvetlenül az ötödik születésnapunk után írtuk alá.” – folytatta a gondolatait Németh Anti.

 

monyo team1  balról: Érdi Zoltán, Nyíri Szabolcs (LISS Kft., Eprolius Hungary Zrt.) és Németh Antal, Pein Ádám (MONYO Brewing Kft.) Fotó: Sebestyén László / Forbes.hu

 

   A MONYO Brewing-ban kisebbségi tulajdonjogot szerző LISS Kft. nemcsak Magyarországon ismert a szóda-, és habpatronokról, valamint készülékekről, de a világ patrongyártói között is vezető szerepet tölt be. A cég 1960 óta gyárt patronokat, 2001. májusától pedig 100%-os magyar tulajdonban, LISS Kft. néven gyártják és forgalmazzák a szóda- és habszifon készülékeket is. A Forbes éves, magyar cégeket összegző listáján a 32. helyen zártak tavaly, 32,6 milliárd forintos becsült cégértékkel. Az önálló befektetőcégüket, az Eprolius Hungary Zrt.-t tavaly hozták létre.

 

monyo team  balról: Érdi Zoltán (Liss), Nyíri Szabolcs (Eprolius), Németh Antal és Pein Ádám (Monyo) Fotó: Sebestyén László

 

   A MONYO Brewing-ot 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Antal, hogy forradalmasítsák a hazai sörfőzést. Az új üzemmel a MONYO Brewing célja, hogy Magyarországon kívül, Kelet-Közép-Európában is meghatározó sörmárkává váljon. A jelenlegi évi 300 ezer liter sör gyártását 2 millió liter éves mennyiségre szeretnék feltornázni a következő években.

 

forrás: MONYO Brewing/sajtóközlemény