AD-blacklist1

2019
szep.
12

Gasztro-varázs az emeleten

Írta: Oszvald György

ARKAD Food Loft 074leadSzeptember 10-én egy laza, főzőcskével és kóstolókkal egybekötött party keretében avatták fel és mutatták be az Árkád bevásárlóközpont új gasztronómiai részlegét. Az est különlegessége volt, hogy a köszöntők és az ételek elkészítése az erkélyen történt. Ma, szeptember 12-én a nagyközönség előtt is megnyitott a Food Loft.

 

 

Hadd kezdjük a statisztikával! Az új gasztro-térben hét étterem – az à table!, a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a padthai wokbar, a Tsuru és a Yolo Bistro – várja a vendégeket. Mint említettük a bevezetőben, a belső tér egy hangulatos, 200 m2 terasszal egészül ki, s amiről eddig nem esett szó, egy Kölyökpark játszóház szolgálja a családok felhőtlen szórakozását, falatozását.

 

   A Food Loft bemutatása három közvetlen hangulatú köszöntővel indult Jókuti András Világevő gasztroblogger lendületes moderálása mellett.

   ARKAD Food Loft 072A bevásárló központ igazgatója, Vizsolyi Dániel (képünk) elmondta, hogy az új gasztro-tér az elmúlt öt év legnagyobb beruházása, mintegy 5,8 millió eurós nagyságrendű. A cél nem csak az volt, hogy a kínálatot szélesítsék, hanem azt tűzték ki, hogy „alternatívát biztosítsanak azok számára, akik családi, baráti vagy akár üzleti ebédnek vagy vacsorának keresnek helyszínt, illetve egy tartalmas családi programot szeretnének megszervezni.”

 

   Az ÁRKÁD legfelső szintjén olyan trendi, kiváló minőséget biztosító éttermek kezdik el szolgáltatásaikat, amelyek változatos kínálatot nyújtanak a különböző nemzetek konyháiból. Megjegyezzük, a bemutatón az éttermek séfjei VIP személyek segítségével készítették el specialitásukat, miközben ezek mini adagjait szolgálták fel a jelen lévőknek.

 

ARKAD belter2

  

   A Fodd Loft megálmodói a változatosság gondolatától vezérelve még a nyáron egy receptversenyt hirdettek a Facebookon.

   ARKAD Food Loft 116Erről Dobó Ági, family lifestyle blogger (képünk) beszélt. „Azt kértük, hogy olyan nemzeti ételek receptjeit küldjék el, amelyek megfelelnek valamelyik most nyíló étterem koncepciójának. A beküldött receptek mellett nemcsak a saját kedvenc receptjeim, de Fördős Zé (alias Fördős Zoltán, népszerű gasztroblogger, televíziós műsorvezető -a szerk.) kedvencei, valamint a most nyíló éttermek specialitásai is bekerültek az összeállításba.” A receptkönyv bárki számára elérhető ezen az oldalon.

 

   ARKAD Food Loft 090bcD. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere (képünk) a múltat idéző emlékkel indított.

 

   „Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy egykoron azt mondtuk, ha össze akartunk jönni a barátainkkal, hogy találkozzunk a Blahán! Vagy a Felszab téren.

   Ma már nemcsak kőbányaiak, de a főváros más kerületeiben élők is sokszor az Árkádot jelölik meg randi pontnak. Nem véletlenül, mert az Árkád egy hely lett. Egy hely, ahol nemcsak vásárolni lehet, de egy meghitt beszélgetésre, egy kis idő kellemes eltöltésére is lehetőség van. Most pedig gazdagabbak lettünk egy új Food Lofttal. Többször is bekukkantottunk az építkezést takaró színfalak mögé, ” – mutatott körbe.

 

   Jelezte még, hogy az Árkád beruházása jól illeszkedik Kőbánya egyéb, nagyléptékű fejlesztéseihez, s példának hozta – mások mellett – a Bosch terjeszkedését, az Opera Műhelyházat, a leendő közlekedési múzeumot, s a Hungexpo területén hamarosan megvalósuló új kongresszusi központot. Kiemelte: „az Árkád, azon túl, hogy szolgáltató, a kerület egyik legnagyobb munkáltatója is.”

 

ARKAD belter

 

   A beszédek után elkezdődött a „főzőcske”. A szereplők egységes Food Loft „séfkötényt” kötöttek, egy rövid egyeztetés az étterem séfjeivel, s már indulhatott is a show.

 

   ARKAD Food Loft 317aAz egyes éttermek specialitásait – lazacos szusi, sült kacsamáj gránátalmával, eredeti extra hamburger, mini vega és mini BBQ burger – ebben segédkezett D. Kovács Róbert –, majd a királyrákkal szervírozott olaszos tészta, a lazac saslik zöldborsó kémmel, pizza különlegesség és többféle ízesítésű ragacsos rizs – közösen készítették el a vendégek és séfek.

 

   Szó se róla, akár a polgármester, akár Sándor Orsi produkciója nagy érdeklődés mellett zajlott. Azt lelkiismeretfurdalás nélkül állapíthatjuk meg, hogy sem az Árkád igazgatója, sem Dobó Ági nem vallottak szégyent. Sőt! Tanúi lehettünk, hogy Dobó Ági nemcsak írni tud a főzésről, de szakértelemmel forgatja a fakanalat is.

  

ARKAD Food Loft 480

 

   A sok hírességet, közismert művészeket felvonultató eseményt Gulyás Roland énekes, a 2017-es X-Faktor 3. helyezettje, hangulatos, egy szál gitárral kísért műsora zárta.

 

cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY   

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül     

tamogatas