AD-blacklist1

2018
szep.
24

Milyen a jó pelenka?

Írta: szerk

pelus3Testünk anyagcsere-termékeinek megnevezésére az elmúlt idők (illetve embertörténelmünk) során igyekeztünk minél „színesebb” palettát összeállítani, amelyről ki-ki általános ízléséhez, beszédmodorához és nem utolsó sorban pillanatnyi lelkiállapotához igazodó módon bökhet rá a megfelelő szópéldányra.

 


Gyermekeink (többé-kevésbé belátható időre vonatkoztatható) pelusigényes periódusával kapcsolatban valahogy sokkal könnyedebben elegyedünk szóba, szinte bárhol, bárkivel (ám kétségkívül és leginkább az ezt átélő, hasonló szituációban leledző „sorstársakkal” vagyunk hajlamosak együtt rezdülni).

 

   A sarki cukrászdától a kocsiparkolóig pehelykönnyű feszélyezetlenséggel hozzuk szóba a mikor? mennyit? hogyan? kérdésekre válasszal szolgáló, gyakran együttérző többesszámba is átcsapó, kedvesen megmosolyogtató, vagy éppenséggel már a történet részletes-érzékletes ecsetelésétől pfuj-ra görbülő szájjal érvényre juttatott együttérzésünket. Néha ismerős szagbeazonosító, egyúttal azt (lelki szemeink előtt) megelevenítő fintorral úgy „érezzük”, mintha mi magunk is jelen lettünk volna az aktuálisan és nüánsznyi részletekbe menő alapossággal körvonalazott kakis-pisis eseményben.

 

pelus1   A méltán (és természetesen az ebben érintett körökben) népszerű Pampers pelenka társaságában felsorakozik a Libero pelenka a maga Newborn, Comfort, Up&Go bugyipelenkájával, az úszás altáji „baleseteket” kivédő változatával, sőt a koraszülötteket sem hagyta figyelmen kívül.

 

   Mind a Libero, mind pedig a Huggies pelenka gyártói figyelnek mindazokra a szülőkre és nevelőkre, akik környezettudatos módon élnek (sokszor időt és fáradtságot nem kímélve) és nem ódzkodnak a textilpelusok életbe léptetésétől sem. Számukra is rendelkezésre áll egy sor színben, méretben elérhető puha és nedvszívó anyagú pelenka. Akár bambusz- és pamutanyag együttes felhasználásával készült, antiallergén hatású pelenkát is beszerezhetnek. Szerencsére a pelenkagyártó szakemberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kicsik (extra)érzékeny bőrének vegyszerektől való megvédésére.

 

   A napszakaszok ritmusához igazodó módon: a virgoncabb, elevenséggel és játékos-kacajos dinamizmussal feltöltött nappali atmoszférától az éjszakai pihenés komfortját elősegítő időszakig válogathatunk a prémium minőségű pelenka-felhozatalból.

 

fotó: stockfoto