AD-blacklist1

2018
aug.
03

Richter: változatlan várakozások 2018-ra

Írta: szerk

RG Futaceg 15Nem változtat korábbi várakozásain, és továbbra is stagnáló árbevételt vár 2018 egészére a Richter Gedeon Nyrt. – mondta Orbán Gábor vezérigazgató sajtóbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.

    

 

 

Országonkénti előrejelzésük változatlan, Magyarországon tarthatónak nevezte a korábban jelzett 2 százalékos növekedési ütemet. Ismertette: a gyógyszergyártási ágazatban szintén változatlan marad a forgalom.


    orbangaborOrbán Gábor (képünk) kiemelte: az Esmya forgalma legalább 50 százalékkal esik vissza éves szinten a számításaik szerint, komoly veszteséget okozott az indokolatlan eljárás, amit februárban az Európai Gyógyszerügynökség kockázatelemző bizottsága (PRAC) rendelt el a nőgyógyászati készítménnyel szemben. (Ideiglenes intézkedésként kezdeményezték, hogy a gyógyszerrel új kezelést ne kezdjenek el, majd június 1-jén javasolták az újbóli piaci bevezetést.)


    Bogsch Erik, az igazgatótanács elnöke hangsúlyozta: az alapok stabilak, ahogy a cég eredménytermelő képessége is. Vannak pozitív tartalékaik, közöttük a Cariprazine készítmény, vagy az Esmya újbóli értékesítése. Teljesen indokolatlannak nevezte a hatóságok Esmyával kapcsolatos lépését.

 

   A Budapesti Értéktőzsde honlapján ugyancsak csütörtökön tették közzé, hogy A Richter Gedeon Nyrt. a második negyedévben 24,704 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 75,6 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakinál.

   A Portfolio.hu által készített elemzői konszenzus szerint az elemzők az árbevétel 3,4 százalékos visszaesésére, és 110,2 milliárd forint árbevételre, valamint a bázisnál 20,2 százalékkal magasabb, 18,5 milliárd forint adózott nyereségre számítottak a második negyedévben. 
    A Richter egy részvényre jutó nyeresége 208 forint volt az első fél évben, szemben az egy évvel korábbi 155 forinttal.
    A jelentés szerint az árfolyammozgások az első fél évben 5,591 milliárd forinttal csökkentették az árbevételt. 

 

MTI; fotó: portfolio.hu; 10kerkult.hu