AD-blacklist1

2017
aug.
18

Utcát neveztek el Richter Gedeonról Debrecenben

Írta: szerk

ri 1leadVéletlenül jutott tudomásunkra, s egy kis kutakodás után meg is találtuk az eseményről szóló híradást a haon.hu portálon. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése április 27-i ülésén döntött arról, hogy a Medvefű utca elnevezését Richter Gedeon utcára változtatja.

 

 

Az új névtábla kihelyezése 2017. június 20-án megtörtént, a közterület a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban található, ahol egyébként a Richter Gedeon Nyrt. Biotechnológiai Üzeme is működik – írta a haon.hu hírportál.  

  

ri 2

 

   A névváltoztatást a Debreceni Ipari Park Akadémia Kft. ügyvezetője kezdeményezte, amelyet a Richter vezérigazgatója, Bogsch Erik is támogatott – áll a debreceni önkormányzat közleményében.

 

   richter31– Nagy megtiszteltetésnek érezzük – a vállalat és jómagam nevében is mondhatom –, hogy a város e nemes gesztussal öregbíti Richter Gedeon hírnevét. A huszadik század meghatározó gyógyszerészében kiváló üzletembert és hazafit is tisztelhetünk, akinek emlékét, innovatív szellemiségét mi magunk is ápoljuk. Különösen örülünk annak, hogy az országban elsőként Debrecenben neveztek el utcát Richter Gedeonról, mert számunkra a város kiemelt fontossággal bír. Debrecenben valósíthattunk meg egy olyan fontos stratégiai, magas hozzáadott értékű beruházást, amely a debreceni városvezetés támogatása nélkül és a debreceni egyetemmel ápolt kiváló szakmai kapcsolatok nélkül aligha jöhetett volna létre” – nyilatkozta Bogsch Erik (képünk).

 

    Dr. Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, nagyon fontos volt számukra, hogy a gyógyszeripari vállalat öt évvel ezelőtt Debrecent választotta új biotechnológiai üzemének helyszínéül.

 

   pl– A város mindig is fontosnak tartotta a magas hozzáadott értékű iparágak jelenlétét. A Richter Gedeon Nyrt. fejlesztési elképzelései tökéletesen beleillenek gazdaságfejlesztési programunkba, ezért a cég a továbbiakban is számíthat a város támogatására. Az új utcanévvel egyrészt a cég előtt, másrészt a magyar tudománytörténet egyik legnagyobb alakja előtt szeretnénk tisztelegni” – nyilatkozta dr. Papp László (képünk)

 

 fotó: debreceni önkormányzat; debrecen.hu; haon.hu/Matey István;  

 


A Richter Gedeon által 1901-ben alapított gyógyszergyár magyar központú és hazai vezetésű multinacionális vállalat, 5000 főnek ad közvetlenül munkahelyet Magyarországon. Debreceni telephelye 2012 óta működik. A vállalat tavaly jelentette be, hogy 15 milliárd forintos beruházással bővíti az üzem kapacitását, létrehozva ezzel 125 új munkahelyet is a térségben. A kapacitásbővítés 2018 végén fejeződik be. Richter Magyarországon folytatja kutatási tevékenységét, itt valósít meg beruházásokat, s fizet adót, sőt, a külföldi piacokon megtermelt nyereségét is belföldön forgatja vissza, jelentősen hozzájárulva ezzel Magyarország versenyképességének növeléséhez.