AD-blacklist1

2017
júl.
20

Spéci sör a Szigetre

Írta: Oszvald György

DREHER Sziget sajttaj 024leadKözös sajtótájékoztatót, de úgy is fogalmazhatunk, szolíd születésnapi bulit tartott a Dreher Sörgyárak és a Sziget Fesztivál csapata július 19-én délután. A Dreher a soron következő Sörgyárfesztiválra készül, a Sziget meg néhány nap múlva fogadja az első vendégeket.

  

 

– A Szigeten ma fesztiválozók jó része még meg sem született akkor, amikor az első korsó Drehert kicsapoltuk a nagyszínpad mellett, hiszen a Dreher Sörgyárak a legrégebbi főtámogatója az eseménynek.

   Az immár 23 éves közös múltunkat szeretnénk méltóképen megkoronázni a Sziget negyedszázados évfordulójának alkalmából, így idén valami különleges meglepetéssel készülünk – köszöntötte a vendégeket és a sajtó munkatársait Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak
vállalati kapcsolatok vezetője.

 

   DREHER Sziget sajttaj 023xEzen a ponton megjegyezzük, s reméljük, a meglepetést sem lőjük le, az éles szeműek viszonylag gyorsan rájöhettek volna – még ha nem is pontosan – mi is lesz a meglepi. Adott volt a helyszín, a Dreher Pub, és a meglepi is végig az orruk előtt volt, miközben illatos sajtos pogácsa és frissen csapolt sör várta őket a pultnál.

 

   Innen folytatjuk Szederkényi Zita (képünk) köszöntőjét. – A 23 év alatt nem csak a sört szállítottuk, de sok más tevékenységgel járultunk hozzá a Sziget hangulatához. Hadd soroljak néhányat! A közös évek alatt 17 922 600 korsó sört csapoltunk, 2016-ban már 80 sörözőben. Míg 2006-ban csak 40 darab, tíz év múlva, 2016-ban már 220 darab hűtővitrinben kínáltuk a dobozos söreinket. Rekordokat is állítottunk föl: szintén tavaly a miénk volt a leghosszabb söröspult a maga 30 méterével, és 2011-ben Dreher sört fogyasztottak a sziget legmagasabb pontján, a helyszín az 50 m magasan lévő Dreher in the sky volt. Tanksörrel 2016-ban jelentkeztünk először a Szigeten, és az is rekord, hogy ugyanekkor 500 sörcsapból folyt a sör.

   Örülünk ennek a 23 évnek, sok kapcsolódási pont van közöttünk. Mi azt mondjuk, „Annyi a világ, amennyit beletöltesz”, ami a Dreher szlogenje, s szándékaink szerint arra buzdítjuk a fogyasztónkat, menjenek, fedezzék fel a világot, szórakozzanak, s élvezzék azokat a pillanatokat, amiket ők maguk generálnak. A Szigetről pedig azt gondoljuk, ez éppen az a fesztivál, amibe a szervezők mindent beletöltenek a felhőtlen szórakozás érdekében.

 

   DREHER Sziget sajttaj 048aA szót Kádár Tamás, a Sziget cégvezetője (képünk) vette át. – Szerintem a Drehernél csak mi örülünk jobban ennek a hosszútávú együttműködésnek és kapcsolatnak. Nem a számok felől közelítenék, inkább azt mondom, vannak évek óta visszatérő szigetlakóink, akik itt ismerték és szerették meg a Dreher sört. Úgy jönnek az újabb és újabb fesztiválokra, hogy a számukra Dreher egy nimbuszt jelent, s egyben a minőséget. Adja magát, hogy a fesztivál és sör összefonódik, de arra nemigen van példa, hogy több mint két évtizedes kapcsolat áll fenn két cég között.

 

   A köszöntők után derült fény a meglepetésre, de ide kívánkozik szerkesztőségünk egy kérdése. Szederkényi Zitát interjúvoltuk.

 

   – Tavaly ősszel új tulajdonosa lett a sörgyárnak. Hogyan viszonyult a Sziget támogatásához, változatlanok maradtak-e a közös elképzelések?

   – Annyit tudni kell, hogy a partnerségünket egyrészt komoly, hosszabb távra szóló szerződések szabályozzák, másfelől egy fogyasztói érdekeket és is szolgáló megállapodásaink vannak. Az együttműködésünk marketing oldala pedig alátámasztja az üzleti elvárásokat. Azaz, nem volt érdeke belenyúlni egy jól működő rendszerbe az új tulajdonosoknak – kaptuk meg a választ.

  

DREHER Sziget sajttaj 059

   

DREHER Sziget sajttaj 158a

 

   És akkor, itt a pillanat, hogy leleplezzük a meglepetést. Zita, Tamás és a gyár sörfőző mestere, Beck Gábor a pult mögé mentek, s az eddig a három sörcsap mellett egy zsákkal letakart valamiről együtt rántották le a leplet. Hát mi más, mint egy negyedik sörcsap sorjázott a többi mellé. Igen ám, de ennek egy különleges emblémája volt: a Dreher egy saját emblémával ellátott csak a Szigeten csapolt sörféleséggel rukkolt elő. Az új sör a Dreher Sziget Sör névre hallgat.

 

   Beck DREHER Sziget sajttaj 108aaGábor (képünk) az első poharakba csapolta az aranysárga nedűt, s elmondta, az új sör hidegkomlózásos technológiával készült, Centennial komlót használtak hozzá, melyet előszeretettel használnak az IPA sörökhöz is. – Citrusos, virágos aromára számíthatunk a kóstoláskor – emelte magasba a poharát immár a pult előtt, s Zitával, Tamással koccintott az első csapolással.

 

   Természetesen, az ünnepélyes aktus után mindenkinek szervíroztak az új sörből, majd kisvártatva újra Zita kért figyelmet: egy óriási csokistorta, rajta a 25 éves Sziget emblémával érkezett, melyből az első szeletet Tamás szelte ki és Zita tette a kistányérra. Magától értetődött, hogy mindenkinek jutott egy szelet.

 

   A Sziget Fesztivál augusztus 9-én nyitja meg kapuit, a Dreher Sörgyárfesztivál ez évben szeptember 2-án várja majd a látogatókat.

 

A cikkhez képgaléria tartozik – ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY