AD-blacklist1

2017
júl.
19

A Richter nagy híre

Írta: lapszemle

rg logo napi dot huA Richter ma reggeli bejelentése szerint az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélyt adott ki új antipszichotikumára, a skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó Reagilára (cariprazine) - adta hírül a napi.hu

 

 

 

A Richter ma reggeli bejelentése szerint megkapta az Európai Bizottságtól a forgalomba hozatali engedélyt a Reagilára (cariprazine). Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint a májusi pozitív szakmai vélemény után borítékolható volt a kedvező döntés. Így megnyílt a tér a gyógyszer bevezetése előtt, de ez még hosszabb időt vehet igénybe, hiszen itt egy drága készítményről van szó, amelyet általában egészségbiztosítási támogatással kapnak a betegek – írják a brókercég szakértői.

 

   bogscherik1Így az Esmya-hoz hasonlóan itt is hosszabb ártárgyalásokra lehet számítani a hatóságokkal. A gyógyszer tehát jövőre vagy 2019-ben kerülhet az európai piacokra. A közép-kelet európai és a FÁK-régióban a Richter hozza forgalomba, míg Nyugat Európában a Recordati fogja forgalmazni, amellyel még korábban kötött erre szerződést a Richter.  

 

   – Az, hogy a forgalomba hozatali engedélyt megkaptuk, kollégáink kiváló munkáját dicséri. Megelégedettségünkre szolgál, hogy a Reagila (cariprazine) elérhetővé válik a betegek és kezelőorvosaik számára az EU területén is, mint egy további, a skizofrénia kezelését szolgáló terápiás lehetőség – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (képünk).

 

A teljes cikk ITT olvasható

fotó: napi.hu; richter.hu