AD-blacklist1

2017
feb.
26

Kőbányai sörsikerek Dublinban

Írta: szerk

craft beer cup leadMagyarország összesen 23 díjat hozott el a neves Dublin Craft Beer sörversenyről! Ezzel egyértelművé vált, hogy a jó borok mellett már a kiváló sörök hazája is lett Magyarország! A díjazottak közül többen is a X. kerületi Maglódi úton rendezték be főzdéjüket.

 

 

 

Február 23-án, csütörtökön volt az Alltech Brews and Food Fair keretén belül meghirdetett európai sörverseny eredményhirdetése, amelyen összesen 23 díjat, köztük a Nagydíjat is Magyarország nyerte – írta szerkesztőségünknek az ezüstérmes Hop Top Brewery. Örömmel adjuk közre a jó hírt!

 

   Az összesen 370 nevezett sör közül Magyarországról 44 nevezés érkezett 10 sörfőzdétől, így a 23 díjazottal minden második sört helyezést kapott. A 28 fős nemzetközi zsűri pontozása hatalmas elismerése a Magyarországon előállított kisüzemi sörök kiváló minőségének.

 

   A díjátadón részt vett Horváth Péter, Magyarország Nagykövetségének Külgazdasági Attaséja is többek között azért, hogy gratulálhasson a Horizont Sörműves Kft.-nek, aki Saison Witbier sörével elnyerte a Nagydíjat, a Dublin Cup-ot. 

Dub Cup 2 1

  A nagydíj átvételének pillanata

 

   – Korábban a stoutok uralták ezt a versenyt, ma a legmagasabb minőségi szinteket is megütő, más típusú sörök versengenek a legjobb helyezésekért mondta Dr. Gearóid Cahill, a Dublin Craft Beer Cup főbírója és az Alltech Sörfőzési Tudományokkal foglalkozó igazgatója.

 

A magyar díjazottak:

 

Aranyérem: 2 db

 

Horizont Sörfőzde – Saison Witbier (Nagydíjas is) x

Fűtőház sörfőzde (Human Start Kft. - Rétság) – 327-139 nevű sör

 

Ezüstérem: 7 db

 

Fűtőház sörfőzde, Hopfanatic, Hop Top Brewery, Mad Scientists, Mecénás Sörműhely, Synthesis Brewing Co.

 

Bronzérem: 14 db (közük a MONYO Brewing Co)      

 

A teljes lista ITT tekinthető meg.