AD-blacklist1

2018
szep.
24

Újabb díj a Telefonoknak

Írta: Oszvald György

ars sacra leadGYORSHÍR

Az Ars Sacra Filmfesztivál díjkiosztóján, a Tabán Artmoziban, a kőbányai Életrevaló Karitatív Egyesület filmkészítő műhelye és az Északi Támpont Karitatív Egyesület közös, tavalyi projektfilmje, a Telefonok ismét rangos elismerésben részesült szeptember 23-án este.

 

 

 

Az Ars Sacra Filmfesztiválon a sorozat két filmjét vetítették, mindkettőt az Északi Támpont Egyesület stábjának a tagja, Chilton Flóra rendezte. A Telefonok – összetörve és a Telefonok – célkeresztben című filmek a rövidfilm (animációs, fikciós, kísérlet) kategóriában versenyeztek és nyerték el a kategória első díját!

 

Ars Sacra Filmfeszt 247 team 650

  balról: Tóth Bálint, Csepregi János, Chilton Flóra, Preszl Éva, Horváth B. Patrik

 

   A díjátadón részt vettek a film készítésében meghatározó szerepet játszó szakemberek is: Preszl Éva projektvezető, Tóth Bálint, az Északi Támpont Egyesület elnöke, Csepregi János mentálhigiénés szakember és a szereplők képviseletében – édesanyjával együtt – Horváth B. Patrik.

 

   A 10kerkult.hu tavaly szeptemberben részletesen írt a projekt szakmai bemutatójáról.

   A Célkeresztben című filmet a kőbányai Gyermekek átmeneti otthonában élő fiatalokkal a Pongrác Közösségi házban forgatták, a másik film, az Összetörve című opus a BMSZK zuglói Családok Átmeneti Otthonának lakóival készült.

 

 

A részletekre rövidesen visszatérünk.

fotó: 10kerkult.hu/OGY

tamogatas