AD-blacklist1

2011
szep.
21

A Bajcsy is áldozat lehet

bajcsyA Népszabadság információja szerint kevesebb kórház lehet a jövőben Budapesten. Ez felveti a kérdést, hogy mi lesz a helyi Bajcsy-kórház sorsa. Ezzel kapcsolatos részletek egyelőre nem derültek ki. 

 


A Népszabadság mai írása szerint alaposan átrendeződnek a kórházi viszonyok Budapesten. A lap azt írja, hogy a "fővárosban három, éjjel-nappal folyamatosan üzemelő, minden bajra megoldást kínáló centrumot alakítanak ki, ezekhez igazítják az egyéb kórházak illetékességi területeit is. Budán három intézmény állna össze erre a célra: a Semmelweis Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinikája, valamint a Szent János és a Kútvölgyi kórház. Pesten az egyik centrum a Honvédkórház lenne; a másikhoz a Nagyvárad tér környékén lévő kórházak szakmai palettáját költöztetnék össze, amelynek keretében a Semmelweis Egyetem Korányi-projektjét bővítenék."
Kérdés: mi lesz a Kőbányán fekvő Bajcsy-kórház sorsa? Ez írás alapján feltételezhető, hogy a nagy múltú intézmény napjai is meg vannak számlálva. De lapunk megpróbál utánajárni a dolgoknak...
A Népszabadság cikke itt olvasható.

(fotó: microva.hu)