AD-blacklist1

2015
nov.
23

Szakmai innovációval a gyógyulás útján

Írta: szerk

bzsk leadNemrégiben arról adtunk hírt, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház felvételt nyert – hazánkban eddig egyedülálló módon a Nemzetközi Kórházszövetség (International Hospital Federation) soraiba. A napokban dr. Bodnár Attila főigazgató kapott egy rangos elismerést.

 

 

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház eddig is próbált élen járni az ínnovációban. Nem csak a fejlett, új generációs orvostechnikai eszközök alkalmazása terén, hanem az európai, sőt nemzetközi irányítási szemlélet alkalmazásban is. A hazai egészségügy rossz anyagi helyzete miatt az intézményeknek nincs kapacitása az önfejlesztésre és arra, hogy új tapasztalatok alapján változtasson a berozsdásodott, megkövesedett, a XXI. század elvárásainak alig-alig megfelelő struktúrákon.

 

 

   bodnarDr. Bodnár Attila főigazgató amolyan reform menedzserként „kiskapukat” keresett. Olyan lehetőségeket, amelyek előrébb mozdítják a kórház szekerét.

   Ha az ember egy bizonyos probléma megszüntetésén dolgozik, gyakran azért nem találja a megoldást, mert nem tudja kintről, egy semleges pozícióból szemlélni a dolgok egészét. A nemzetközi kapcsolattartás és építés a Nemzetközi Kórházszövetség tagjaként lényegesen könnyebb, ez lehetőséget nyújt a külföldi szakemberek tapasztalatainak megismerésre, amit aztán adaptálhatunk a megfelelő helyzetekben a saját munkánkba fejtette ki az igazgató, aki nemrégiben felvételt nyert a Nemzetközi Kórházszövetség égiszén belül működő, frissen megalakult Nemzetközi Kórházigazgatók csoportjába is.

 

 

(képünkön: Willy J. Heuschen, a Kórházi Menedzserek Európai szövetségének főtitkára és dr. Bodnár Attila MsC a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója)

 

 

   A tagok konferenciákon, elektronikus úton, vagy digitális audiovizuális eszközök segítségével folyamatos kapcsolatot tartanak fenn egymással. Tapasztalatot cserélnek, az új problémák kezelésével kapcsolatos tanácsokkal látják el egymást, de ennél is többet adhat a nemzetközi kör, amelyen belül még titoktartási szabályok is működnek. A tengerentúlon, az Egyesült Államokban kutatási, publikációs lehetőséget élveznek a kórházvezető tagok. Ausztráliában pedig marketing eszközként használják a világszervezetet, hogy így ismerjék meg más vállalati és közösségi kultúrák működését és sajátosságait.

   Legutóbb a főigazgató Németországban, Düsseldorfban vett részt egy konferencián, ahol az innovációs módszerek megismerése mellett, a szakmában fontos emberekkel is találkozott.


(bajcsy.hu)